Back to Question Center
0

Како брзо да ги лоцирате најбараните производи на Амазон?

1 answers:

Не е прилично очекувано дека секој успешен продавач секогаш треба да остане ажуриран на тековните тенденции на малопродажниот пазар и да биде целосно свесен за повеќето производи за пребарување на Амазон. Зошто ова знаење е од клучно значење за секој модерен онлајн-отказен претприемач? Едноставно затоа што не само веб-продавници, туку и оригиналните продавници и продавници за тули и малтери - сите требаше да им дадат на луѓето токму оние производи што луѓето всушност ги бараат. Тоа значи дека нудењето главно добро барани и моментално трендовски производи е веројатно единствениот начин за конвертирање на максималните потенцијални купувачи во вистинските купувачи - chapter 7 bankruptcy attorney cost. Значи, тоа не е изненадувачки дека, ако најдобро го правите списокот на предмети што е загарантиран со најбараните производи на Амазон, ја имате оваа евидентна идеја да се движите на вистинскиот пат. За оние кои сеуште се чувствуваат несигурни за вистинските јажиња потребни за да ги најдат најдобрите бестселери на Амазон или потенцијално ветувачки продавања нуди само стекнување на популарност за момент - тука е краток водич за да можете да помогнете со тоа во леснотија.

Лоцирање на најбараните производи на Амазон да се продава онлајн

Проверете за Google Trends

Најлесен начин за откривање на најбараните производи да ги понудиме на сопствени листи на производи на Амазон, едноставно ќе пополнувате потенцијално ветувачки објект - директно во лентата за пребарување на Google Trends. Нема потреба да се каже дека оваа оригинална алатка од светскиот онлајн гигант е достапна на отворен пристап. Обидете се со овој прецизен и вистински научен пристап за брзо да проверите дали одреден производ е во пораст на побарувачката на потрошувачите, или ништо на тоа. Сè за трендовите на Google е самообјаснувачки. Мислам дека сите најбараните производи, вклучувајќи ги и оние на Амазон, може разумно да се очекуваат да се најдат во рамките на обемот на пребарување и географските локации специфицирани со Google Trends.

Побарајте популарни производи на друго место на интернет

Освен од Амазон, можеби и едноставно пребарувате некои други постоечки онлајн пазари кои се доволно популарни меѓу активните купувачи на e-commerce, за да можете да добиете голема слика за целата пазарна конјунктура - само посета дури и единствена e-commerce платформа. Мислам дека лесно може да разберете кои производи или веќе се популарни за продажба, или потенцијално ветувачки да станат најжешките понуди наскоро. Едноставно плаќајте ја посетата на делови на производот на Амазон со најдобрите продавачи, проверете ги најпродаваните производи на eBay, како и најдобрите шеми за онлајн продавницата Alibaba.

Земете експертска помош со алатката за следење на JungleScout

И сега е време да се вовлечат алатките JungleScout Amazon воопшто. Што ако можете да заборавите за сето тоа збрка еднаш и за сите? Добијте помош со професионален онлајн помошник специјално дизајниран за следење на сите продажни и ценовни трендови, за да се справите со можностите за производство на производи таму, како и многу корисни за да ги пронајдете најбараните производи на Амазон. Покрај тоа, со користење на JungleScout, вие не само што може да најдете некој популарен производ што ви треба, туку да добиете вреден увид за пребарување во живо за да ги оптимизирате вашите листи со производи со вистинските клучни зборови и долгите опашки за пребарување - и да се видите меѓу врвните водечки продавачи на навистина преполн пазар на глобално ниво.

December 6, 2017