Back to Question Center
0

Семалт објаснува што е веб-стружење

1 answers:

Веб-стружење е процес на извлекување на големи количини на податоци од различни веб-сајтови користејќи алатка наречена веб-страница стругалка . Извлечените податоци може да се зачуваат во одредена папка или на која било друга локација. Исто така, може да се зачува во база на податоци во табела или формат на табеларни пресметки.

Содржината на повеќето веб-страници може да се гледа само преку веб прелистувач. Не можете да зачувате копија за ваша лична употреба. Вашата единствена опција е рачно да ја копирате содржината и да ја залепите на друго место - schweiz paket nach deutschland umziehen. Покрај тоа што е мачна и фрустрирачка, исто така е одземаат многу време. Замислете дека мора да ја копирате целата содржина на веб-страница со 200 страници. Ќе има огромно време!

Сепак, веб стружење е метод кој може да го автоматизира овој процес. Наместо рачно копирање, веб-стружење софтвер или веб-страница стругалка ќе ја заврши работата за многу кратко време. Тоа ќе те спаси многу болка, напори и време.

Софтверот има способност да изгребат различни елементи на податоци од повеќе веб страници на различни веб-страници по ваше барање.Во моментов, постојат два главни типа на скреперни веб-страници. посебна намена или веб-страници.Од друга страна, постојат општи грешки кои можат да се конфигурираат да работат со било кој веб-сајт. Кое и да го изберете, треба само да кликнете на едно копче за да извлечете и зачувате некои податоци на вашиот локален компјутер. 3)

Поради фактот што цената на софтверот изграден од сопствени извори е доста висок, многу луѓе претпочитаат да одат за генерички веб-стружење софтвер.Сепак, тие имаат свои недостатоци.Тие се многу тешки за поставување и користење , особено за не-технички корисник.И тие често се тешко да се научат

Ова е местото каде што WebHarvy доаѓа во корист.Тој беше развиен за да се справат со тешкотиите што се јавуваат при користење на повеќето генерички веб-страници.Оваа алатка нуди интуитивен, точка и клик интерфејс кец. Со WebHarvy, извлекувањето податоци од било која веб-страница е прашање на неколку минути.

Алатката доаѓа со видео клип кој покажува колку лесно може да се постави и да се користи за вашите потреби за вадење податоци. По гледањето на видео, ќе научите колку е едноставен нејзиниот точка и клик интерфејс. Што навистина стои оваа алатка надвор е фактот дека тоа не бара кодирање за да го конфигурирате. Може да се конфигурира да ги избрише податоците од било кој веб-сајт со неколку кликања на глувчето. За да ги изберете податоците што треба да се укинат, само треба да го насочите глувчето кон елементите на податоците. За да го оцените, можете да ја испробате својата верзија за евалуација, а исто така можете да ја гледате и видео-демонстрацијата.

Причини што треба да ги пробате WebHarvy:

  • Бидејќи е генерички скрепер за податоци, тој е поевтин од специјално изградени
  • Не бара код за поставување и употреба 33)
  • Многу е лесно да се користи дури и за нетехнички корисник
  • Доаѓа со верзија за евалуација и видео демонстрација

December 6, 2017