Back to Question Center
0

Важноста на затоплување во високо интензивна обука

1 answers:

Што ми доаѓа на ум кога го гледате или слушате зборот "загревање"?

Ако се бориш со тоа што се прашуваш дали си до денес или подобро, треба да знаеш дека не си сам. Затоплување често се чувствува како досадно, и всушност е бескорисно, па луѓето не го прават доволно за тоа. Имајќи слични чувства во минатото, направивме посебни напори за да ги направиме затоплувањата на Method Makia или рехабилитацијата како што ја нарекуваме, толку привлечни дури и за најпрометните ентузијасти на фитнес дека луѓето едноставно нема да го игнорираат. Но, пред да одиме понатаму, ајде да се фокусираме на основното прашање поврзано со затоплувањето Која е причината за тоа?

Значи, зошто?

Замислете си како спиеш како бебе. Одеднаш, светлата продолжуваат и некој шлапнува надолу по вашите формулари за даночни пријави пред вас за да ги пополните таму. Потоа, и во исто време, од вас ќе биде побарано да кажете што е времето во вторникот, како се викаат имињата на бабите и дедовците и одлучувате кое од шесте различни осигурителни понуди ви подготвени да го прифатите. Дали ќе го имате сето тоа под контрола? Истото важи и за вашето тело ако го натерате да се движите без претходно затоплување. Вашето тело одеднаш се возбудува, и го испраќа вашиот мозок порака, но сè се случува во бавно движење. Секоја клетка во твоето тело велеше "Што? Сега?" Дел од твоето тело ги погодува сопирачките, друга паника, а остатокот е едноставен. Ако стресот не се наметне одеднаш, но сепак на барајќи ниво, телото нема време да го забрза циркулацијата, а исходот доволно е побрз од нормалното исцрпување.

Се будите себеси

Навистина, зборот што е многу посоодветен од затоплувањето е побуден. Вистинскиот вид на возбуда го натера вашето тело да биде подготвено да замине. Мускулните клетки се подготвуваат за договор, циркулацијата на крвта е ефикасна во отстранувањето на киселините, поддршка / сврзни ткива се подготвени за преземање на стрес. Светилката свети, вашето тело е будно и подготвено за целосна акција.

Многу е важно во возбудата за нервниот систем, зглобовите и потпорните / сврзните ткива да доведат до состојба на подготвеност. Ова обезбедува најдобра можна ефикасност и безбедност. Се верува дека главната цел на истегнување е да се загреат мускулите со цел да се избегнат извлечени мускули и прскања. Всушност, телото ги лекува мускулите многу подобро од оштетените зглобови и потпорните / сврзните ткива. Кога нервниот систем "спие", вашите мускули се повеќе склони кон повреди, особено за време на тренингот кој вклучува брзи движења. Секако дека загревањето на мускулите е важно за да се избегнат повредите и да се обезбеди ефикасност на обуката. Важно е да го слушате вашето тело, така што мускулите не се "исплашени" и "удираат во сопирачките" пред да почне дури и тренингот. Мобилизирањето на истегнување, исто така, треба да биде направено лесно на почетокот и само кога се случува загревањето да се истегне, може да се прошири и да ги вклучува екстремните позиции. Пот е во ред, но вознемиреноста одземена до крајност е непотребно збна за нормална вежба.

Возбудлива рутинска метода Makia

Пред да започне вежбата Метод Макиа, започнува возбудлива рутина и го предизвикува вашето тело во подготвеност за актуелната метода Макиа.

Значи што е толку убаво за Прехаб? Се разбира, најважното нешто е усогласување со целта. Нашиот прехаб е составен од пријатни, паметни и функционални движења кои ги разбудуваат сите делови од вашето тело посебно од аспект на телесна тежина. Сепак, исто така, погледнавме малку подалеку. Нашиот прехаб вклучува "толку здрави" длабоки сквотови корисни за грбот и колена, зглобовите, лактот и рамената вежби кои го зајакнуваат вашето тело во подготвеност за понадежни движења во телото. Убав компактен пакет кој е лесен и брз за извршување со следење на видеото Source .

February 16, 2018