Back to Question Center
0

Дали знаете кои Амазон продавач алатки се најдобар избор меѓу e-commerce гуруа?

1 answers:

Дури и ако сте нов играч на најголемата e-commerce платформа на овој свет, најверојатно првото нешто што го имате на Амазон е дека сите што се продаваат таму се наплаќаат за такси - всушност, ги плаќаат како професионален продавач. Мислам дека има месечни планови, надомест за упатување, надоместоци за исполнување на FBA, такси за инвентар и веројатно некои други наплатени надоместоци за кои не сме слушнале. Но, што ако ви кажам дека постојат некои навистина корисни Амазон продавач алатки достапни во отворен пристап за слободен? Што ако тие би можеле да ја претворат вашата секојдневна продажба во целосно контролирано патување?

Подолу ќе ви покажам неколку навистина врвни алатки за продажба на Амазон кои не само што ги олеснуваат работите, туку се многу корисни во развојот на бизнисот со капка превозот на дефинитивно ново ниво на перформанси - wohnungsübergabe putzen. Како трета страна продавач, јас се обидов многу различни онлајн алатки - и се разбира, имаше некои ѓубре опции. Се работи за дистрибуција на слободен софтвер, нели? Но, како за мене, следните три Амазон продавачи алатки се дефинитивно вреди да се користи или барем да има само еден обид.

Калкулатор за профитабилноста на Amazon

Сите продавачи на FBA / FBM треба да знаат како да ги проценат нивните очекувања за нето добивката, на пример кога станува збор за вклучување на нова ставка продажба или дури и целата линија на производи. Изненадувачки, но изборот на калкулатор не е толку лесно како што повеќето од нас можат да мислат. Тоа е многу чудно нешто, треба да признаам. Како и да е, ако сакате да заштедите време и да имате добра почетна точка за вашето идно планирање - оваа алатка за профитабилност Калкулатор е мора да имате за вашата продавница за испорака.

Мулти-канален исполнување (MCF)

Оваа програма е позната главно во Амазон FBA. Што повеќе - ова е веројатно единствениот пат кога Амазон им овозможува на бизнис-податоците на вашата компанија надвор од платформата. Користењето рамка за повеќе канали може веднаш да ви обезбеди одделот за исполнување. Сè работи сосема едноставно - со својата светска репутација во управувањето со залихите и исполнувањето на нарачките, Амазон може да ги собере, спакува и испорача нарачките - директно до вашите клиенти и во ваше име. Оваа функција ги покажува своите најсилни страни, особено кога станува збор за моментално пократка временска рамка или лично приспособени услови на испорака.

Апликацијата на продавачот

Меѓу останатите амазонски продажни алатки, ова е веројатно крајното решение за професионалните продавачи кои честопати се наоѓаат подалеку од конвенционалните десктоп компјутери . Но, нема потреба да се грижите - сега вашиот паметен телефон (или на Андроид или IOS - алатката одговара на двете) може да се искористи за брзо решавање на било какви тешки прашања од ден на ден. Па, лично, ја најдов оваа апликација исклучително корисна за да го претворам мојот мобилен телефон во вистински команден центар за да дадам брз одговор или распоредување на следново: набљудување на вашите тековни бизнис перформанси, продажба на скала за одреден период, управување со инвентар, ракување со нарачки, да ги видите следните детали за плаќање, да откриете нови можности за производи за трговија и очекувања за релативните цени, да креирате огласи, да обезбедете брза реакција на клиентот - и многу повеќе.

December 8, 2017