Back to Question Center
0

Што бара Google кога станува збор за HQ линкови?

1 answers:

Пред да се обидувате да ги погледнете внатрешните врски на HQ од гледна точка на пребарувачот на Google, да почнеме со некои основни дефиниции. Што е backlink за SEO цели? А стандардна backlink е врска што ви се враќа на вас од трети лица веб-сајт или блог. Понекогаш линкови се нарекуваат "дојдовни" или "влезни" врски. Како и да е.

Дали висококвалитетните линкови се толку важни?

Зошто особено HQ линкови се толку важни за севкупниот напредок во оптимизација, и на крајот - да се најдете меѓу првите 10 резултати од пребарувањето? Гугловите висококвалитетни линкови создадени од Google се гледаат како "гласање" за доверба и доверба во единственоста и вистинската вредност на вашиот веб-сајт или блог. На тој начин, Google ги зема сите линкови во профилот на линкот - за да ја додели секоја веб-страница на неговата индивидуална вредност (исто така позната како PageRank) - umzug werbungskosten pauschale. Откако ќе ги направиме работите малку јасни, ајде да видиме што бара Гугл - кога станува збор за линкови на HQ, а особено. Подолу се дадени неколку точки на куршуми со кратки објаснувања за да ви дадете голема слика.

Во однос на природните линкови со висок квалитет, тука е она што Гугл главно бара:

  • Индивидуален преглед на домените што се однесуваат на вашата веб-страница или блог (тоа е навистина важен фактор во софистицираното рангирање на Google алгоритам).
  • Веб-сајт или веб-страница орган, кој е поврзување назад кон вашиот веб-сајт или блог, исто така, е меѓу клучните својства на HQ линкови (т.е., неколку линкови со многу силен авторитет лесно може да го победи секој волумен сет на ниско- квалитетни).
  • Извор на овластување во очите на Google е веб-страница или блог на кој им веруваат сите корисници, експерти во индустријата, други веб-сајтови и блогови, како и самите големи пребарувачи.

  • Повеќе повратни врски, кои сте успеале да ги изградите органски, толку подобро.
  • Постари веб-сајтови или блогови на домен понекогаш може да се видат повеќе вредни, наместо линкови од не толку проверени извори.
  • Линкови од само низа релевантни и извори поврзани со индустријата ќе имаат дефинитивно по мерлива тежина и вредност во оптимизација, наместо оние кои немаат чисто релевантна природа (што е уште поважно - со ирелевантни линкови може лесно да се третираат од Google како слабо или дефинитивно манипулативно дејство - што природно важи за ранг казна, па дури и рачно понижување).
  • Контекст линкови (т.е., оние кои се пронајдени вградени во рамките на оригиналната содржина на страница) се многу повредни, наместо оние кои се поставени во одделни приклучоци, додатоци или на друго место надвор од текстот на главното тело.
  • Разновидноста на линкот на профилот ќе ве направи добро, бидејќи има многу различни линкови од HQ од разновидниот сет на веб-страници и блогови изгледа чисто природно (т.е. никогаш нема да има премногу врски што доаѓаат од истиот домен - што може да изгледа спамово пребарувачите).
  • Линк текстот сидра никогаш не треба да се запоставени - тие делумно се утврди како Google "ја чита" и "ја разбира" врската (за таа точка, јас препорачувам да се посебна грижа со точни натпревар клучни зборови сидра, само мислам два пати пред да ги примените истите парчиња на текстуална содржина веројатно веќе користена од вашите лажат конкуренти).

December 8, 2017