Back to Question Center
0

Кои се начините за истражување и следење на вашите клучни зборови на Амазон?

1 answers:

Вашите производи лансирањето може да се постигне без сеопфатна клучен збор истражување. Секој успешен Амазон онлајн трговец инвестира многу време и напори во истражување на клучни зборови. Правилно избраните услови за пребарување можат да го зголемат вашиот вкупен бизнис приход и да ја подобрат својата ранг позиција на страната со резултати од пребарувањето на Амазон - employee time attendance.

Најверојатно сте забележале долго-опашка клучни зборови во насловите и описите на производите на Амазон. Најголем дел од трговците ги вклучуваат не само нивните целни клучни зборови во насловот, туку и големината, бојата, цената и другите значајни карактеристики што може да го направат пребарувачот да ја купи оваа ставка. И дури и ако сметате дека корисниците не се допаѓаат толку долго, клучни зборови препарирани наслови, Амазон размислува поинаку, давајќи им поголем ранг на добро оптимизирани страници на Амазон.


Затоа, во почетната фаза од кампањата за оптимизација, треба да спроведете истражување за клучните зборови, за да ги идентификувате точните термини за пребарување сакате да наведете и инкорпорирање на варијации во насловот на производот, опис, точки на куршум, често поставувани прашања, URL адреси, па дури и слики.

Можете да ги истражите овие податоци рачно трошење на денови, па дури и месеци на неа. Меѓутоа, ако сакате да заштедите време и да добиете најпрецизни податоци, ќе биде повеќе разумно да се однесувате на алатки за истражување на клучните зборови Амазо Keywordtool.io или извиднички џунгла. Во оваа статија, ќе имаме подетално да ги разгледаме овие алатки за оптимизација и да разговараат за тоа како може да бидат корисни за истражувачката кампања на клучните зборови во Амазон.

Начини да се здобијат со клучни зборови на Амазон

  • Keywordtool.io
е Keywordtool.io. Оваа платформа е популарна меѓу онлајн трговците на Амазон, бидејќи обезбедува брзи и точни резултати. Тоа е лесен за користење платформа каде да се добие листа на предлози што ви треба само да го внесете вашиот целен термин за пребарување. Овде можете да добиете клучни зборови пребарувања специјално за Амазон, како и за Битие, ЈуТјуб, eBay и други социјални и е-трговија платформи.

Keywordtool.io го спроведува автоматското комплетирање на Амазон за да ги пронајде сите поврзани долготрајни термини за пребарување што треба да ги земете во предвид во листата на производи.

Разумно е да ги ископирате овие термини за пребарување за да го вклучите во Google Планер за клучни зборови за да проверите кои од нив се најсоодветни за вас. Можете да го проверите обемот на пребарување за секој од предложените термини за пребарување. Овие податоци ќе ви помогнат да генерирате најмал целни сообраќај за вашиот оглас.

  • Џунгла Извиднички

Keywordtool.io е корисна алатка за истражување на клучни зборови, како и планер на Google за клучни зборови и други професионални алатки. Сепак, сите овие истражувачки алатки не ви даваат информации кои од истражуваните клучни зборови генерираат најмногу продажби.

Џунгла Извиднички може да биде многу корисно за вашиот бизнис во својот мандат. Оваа алатка може да ви овозможи брзо скенирање на просечната продажба и цена на секоја од избраните клучни зборови. Можете да проверите просечна продажба за различни периоди - година, месец, недела, итн. Со сите овие собрани податоци можете да одите преку вашите термини за пребарување за да ги рангирате врз основа на нивниот потенцијал за приходи. Покрај тоа, тоа ќе ви помогне да се идентификуваат специфични тип на вашиот лажат производи кои може да имаат највисок ранг.

December 8, 2017