Back to Question Center
0

Колку е безбедно градење на нови линкови со креирање и промоција на содржини?

1 answers:

Верувам дека крајниот најдобар метод за градење на нови линкови совршено релевантни за вашата веб-страница или блог е создавање на уникатна содржина која ја доставува вистинската вредност на читателите. Значи, со висококвалитетна содржина и промовирање на вистинскиот начин, природно може да ја зголеми популарноста меѓу онлајн заедницата, генерирајќи ви повеќе акции, води, следи, претплати и, се разбира, градење на нови линкови. И креирање на содржина секогаш се исплаќа - толку повредна содржина што ја имате, толку е подобро нејзините шанси да бидат ценети од страна на корисникот и да се поврзат по сите - prism no deposit bonus codes 2019.

Но, колку е безбедно градење на нови линкови кон вашиот веб-сајт или блог со солидна содржина на некои популарни и добро-бараните теми? Клучот за отварање од ова прашање е дека главните пребарувачи како Google самите сакаат секоја backlink поврзана со содржината да биде уредно дадена. Тоа значи дека таквите линкови треба да бидат уредувачки контролирани од страната на поврзувачкиот извор на трети страни. Едноставно кажано, сите врски се градат автоматски (односно, без вистинска уредувачка контрола) се лоши (инаку, неквалитетни) од гледна точка на пребарувачот на Google. Се разбира, оваа "дефиниција" е упростена, но има смисла. Значи, ајде да се соочиме со тоа - усвојувањето за прилично агресивна автоматска зграда на линкови, или шема фокусирана на количина за да добиете што е можно повеќе линкови, дефинитивно не се прават работите, кои немаат никаква врска со вашата безбедност против казните за рангирање на Google.

Значи, кога станува збор за општо прифатен и потполно безбеден начин за градење на нови линкови со содржина под редакциска контрола, тука се главните тактики на креирање и промоција на содржини кои ќе се користат за вашата веб-страница или блог. Одам да го прескокнете очигледниот уреднички избор (како интервјуа, инфографики, мамки за врски, итн.) За да ви покажам некои други начини за градење нови линкови со содржина. Тие треба малку разјаснување за тоа што точно ги прави да изгледаат безбедно во очите на Google. Значи, ајде брзо да трчаме низ нив.

  • Блогирање на гости - пред сè, поврзувачката страница или блогот има свој избор да прифати или да не го разгледува вашиот придонес . И, се разбира, мора да има рачна уредувачка контрола за сите нови линкови во рамките на неодамна објавените статии или блог постови.
  • Поднесоци во директориумот - поднесување до директориуми кои ги разгледуваат сите поднесоци, ќе бидат безбедни кога ќе ја задржат уредувачката контрола (инаку, се додека не ги отфрлат сите сајтови и блогови од низок квалитет).
  • Соопштенија за медиумите и медиумски ресурси - справувањето со нив е во ред ако издаваат повторливи изданија само за вистински вредни приказни и ништо друго. Само запомнете, овој тип на веб-страници за вести е дизајниран за дистрибуција, не само за почетната врска.
  • Блог Коментари - имајќи предвид дека редакцискиот избор обично припаѓа директно на блогерот, само избраниот број на блогови со топ-доверба би биле доволно безбедни за изградба на нови линкови со некои навистина остроумен и висококвалитетен коментари.
  • Поврзани форуми, ниша заедница и страници за прашања - би биле несомнено безбедни места за градење врски со креирање и промоција на содржини. Само затоа што секој спам ќе биде или избришан од страна на модераторите на краток рок или намален од локалната заедница скоро за кратко време.
December 8, 2017