Back to Question Center
0

Како да креирате навистина победничка Амазонска трговска листа?

1 answers:

Пред да ви покажеме што прави врвни Амазон трговски листа која продава, ајде да се соочиме со тоа - e-commerce или drop-shipping бизнис не е само-управувано онлајн проект. Тоа значи дека не можете само да го поставите сето она што е вистинскиот пат - и дека сте готови, еднаш и за сите. Затоа постојат многу постојано менување на софтверски алатки и практични упатства достапни во отворен пристап на Интернет за да им помогне со Амазон трговец листа оптимизација. Но, подолу ќе одам да ги споиме моите знаења и увид во вистинскиот живот за да ви дадам целосна слика за современиот концепт на e-commerce оптимизација.

Пребарување Пласман позиции и продажба

Може да изгледа како прилично очекувано, но подобро е да оптимизирате листата на производи, пребарување на Амазон ќе има - turbans and headwraps stores. На крајот на краиштата, да резултира во возење повеќе продажба и активни клиенти купување со вашата продавница на постојана основа. И, се разбира, постојат неколку трикови кои ќе ви помогнат да ја освоите оваа навистина агресивна ранг-листа. Користете ги следните практични сугестии и корисни совети за подобрување на актуелните пласман позиции на Амазон и возење на вашата трговска листа еден чекор поблиску до самиот врв на пребарувањето за купување таму.

Совети за оптимизација на клучни зборови за вашата Амазон листа на трговски

  • Истражувања за клучни зборови - ќе треба да извршите детално истражување на клучни зборови и конкурентна анализа за да наведете повеќе нагоре -обврзувачки клучни зборови и фрази за пребарување со долга опашка во вашата категорија производ. Започнете со потрагата по вашите можности за клучни зборови, користејќи го Google Планер за клучни зборови. Следно, добијте голема слика за најистакнатите оние кои веќе ги користеле вашите најблиски лажат конкуренти. На тој начин препорачувам да пробате една од следните клучни зборови за истражување и оптимизација на софтверски алатки, како што се трговски клучни зборови, AMZ Tracker, џунглата извидници или инспектор за клучни зборови.

  • Контрола на цени - Мислам овде дека ќе морате да ги прилагодите цените кон постојано менување на стварноста над Амазон , поддржан со буквално намалување на конкуренцијата на пазарот. И веројатно единствениот начин за преживување на вашиот бизнис под такво непријателско движење е да се помогне со професионална алатка за следење на цените. Меѓу другите, ги препорачувам следните онлајн помошници за да можете секогаш да бидете флексибилни и да ги испратите прилагодувањата во реално време за да продолжите да возите повеќе сообраќај кон листата на производи (Keepa, Продавачка логика, Appeagle и Repricer Express). Запомнете, колку повеќе сообраќај ќе се повлече, толку повеќе потенцијално успешни зделки и повисок ранг ќе добиете.
  • Честите промоции - со разни промоции на закажана основа не само што може да ја зајакнат вашата актуелна продажба практично за кратко време, туку и подигнување на рангот на пребарување на подолг рок. Работата е дека со прилично добар и конзистентен напредок во продажбата за момент, A9 алгоритмот за пребарување е силен сигнал за рангирање дека вашата Амазонска трговска листа вреди да се претстави на поширока публика на активни купувачи кои бараат предмети таму. Во исто време, одржувањето на закажани промоции може да ви овозможи да експериментирате со различни комбинации на долг опашното пребарување, со што ќе ви овозможите да добиете друга конкурентна предност со таргетирање повеќе фрази за пребарување од врвна важност.
December 13, 2017