Back to Question Center
0

Што прави добра листа на куршум поени во Амазон опис на производот?

1 answers:

Сите запознаени со оригиналниот концепт на оптимизација го знае добро - содржината е секогаш цар. Така направете вашиот куршум поени во Амазон опис на производот! Мислам дека навистина е важно да ја оптимизирате оваа важна област само за врвни и прецизно насочени клучни зборови и фрази за пребарување со долг опаш. Зошто? Едноставно затоа што вашата кратка листа на точки на куршум во описот на производот на Амазон е токму она што дава концизен опис на предметот за продажба и јасно ги прикажува нејзините главни придобивки и уникатните карактеристики. На крајот на краиштата, за да станеш суштински елемент, давајќи добро аргументирање и убедување на вашите посетители дека сигурно вреди да се купи. Значи, она што го прави "идеален" и совршено вршење листа на куршум поени во Амазон производ опис? Па, да видиме - how to setup a wired network in your home.

Што прави точни куршуми во Амазон Опис на производот

Совет еден

Ви препорачувам да ја задржите вашата листа на куршуми во нешто околу две или три линии секој (главите - не реченици!). На тој начин, ќе биде вашата добро формирана одлука ако се обидете да користите HTML формат за да направите сè уште по-визуелно привлечен и одвоен на вистинскиот начин.

Совет Два

Можете да добиете дополнителна предност во однос на вашата категорија на производи / нишани противници со користење на главните целни клучни зборови и комбинации на долги опашки за пребарување кои сеуште не се вклучени во насловот на вашиот производ. Се разбира, насловот на производот на веројатно кој било список на производи на Амазон има потреба само од најмоќните клучни зборови. Сепак, постојат многу други силни кои остануваат за вас - со оглед на тоа дека сте подготвени и подготвени да инвестирате време и напор во справувањето со детално истражување на клучни зборови.

Совет три

Имајте на ум дека секој од вашите пет куршуми е дозволено да достигне до 500 знаци. Додека секоја точка е наменета да започне со капитализирано писмо, нема строги барања за интерпункција за точките на куршуми во описот на производот на Амазон. Тоа значи дека можете слободно да ги импресионирате вашите потенцијални клиенти со најимпресивните идеи по пат на објавување на нив како фрагменти со кратка реченица. Направете ги колку што е можно поедноставно - и веќе сте на половина пат!

Совет четири

Никогаш не погревате впечаток дека ги заведувате вашите посетители. Мислам дека треба да ги вклучите и другите описни детали (како што се бојата на располагање, визуелната форма на производот, точните мерења, материјалот и сл.) Само ако тие се навистина релевантни и сте сигурни дека тие треба да се појават во вашиот сепак, листата на куршуми.

Совет Пет

Не е прилично очекувано дека секој потенцијален купувач нема премногу слободно време за да ја сфати целата статија со само една порака - зошто понудениот договор останува надвор од натпреварот , како и она што го прави тој производ дефинитивно вреди да се купи само со вас и никаде на друго место. Ајде да се соочиме со тоа - вашите точки на куршум во описот на производот на Амазон мора секогаш да бидат слатки и концизни. И најдоброто нешто што можете да направите со нив е нагласување на избраните клучни зборови и изрази на долги опашки кои се најбарани за оние кои се прашуваат. Дајте луѓе она што го бараат - и ќе завршиш, нели?

December 13, 2017