Back to Question Center
0

Можете ли да ми дадете некои паметни совети за опис на производот на Амазон и насоки за оптимизација?

1 answers:

Да, имам неколку паметни препораки и основни упатства за опис на производот во Амазон за да ја зголемите продажбата таму. И сè е прилично едноставно - има добро оптимизиран и ефективен дел од опис на производот (a.k.a - experts computer consultancies. страница за детали за производот) и го прави што е можно описен, е клучот за вашата зголемена продажба на тој навистина преполн пазар. Работата е дека купувачите многу се обложуваат особено на описот на производот кога станува збор за собирање на сите потребни податоци за предметот што се продава пред да донесе конечна одлука за купување со вас. И подолу ќе ви ги покажам основните елементи и најважните сугестии што ги извлеков од главните упатства за опис на производот во Амазон. Значи, да ги видиме сите!

Амазон Основни упатства за оптимизација

Еве некои од најдобрите практики за вас да создадете совршено прилагоден дел од описот на производот на Амазон. Подолу се дадени главните препораки за клучни зборови кои треба да се применат и најчестите замки што треба да се избегнуваат по секоја цена.

Осигурајте се дека немате еден од следниве елементи:

  • Резервни или неважни детали за која било друга понуда понудена за продажба што веќе сте ја навеле на Амазон.
  • Името на продавачот, адресата на е-пошта, URL адресите на веб-страницата или било која друга информација за компанијата.
  • Нејасни изјави или било какви специфични промотивни фрази, како што се "топла продажба", "врвен договор", "бесплатен превоз", итн.

Идеи за содржина Врз основа на Амазон

Еве веројатно најдобрите практики и главните карактеристики кои треба да се користат за вашиот опис на производот. Размислете за следните совети за оптимизација што ги извлеков заедно во согласност со општите стандарди и барања за содржина препознаени од Амазон.

  • Бидете проактивни - обликувајте ја содржината така што ќе одговорат на најрелевантните прашања кои постојано ги поставуваа вашите потенцијални клиенти.
  • Никогаш не давајте приоритет на користење клучни зборови двојно натопи во вашата содржина и на задниот дел од страната со детали за производот. Во спротивно, може да дојде против Амазон упатства за опис на производот. Затоа, тоа би можело да изгледа како спам, или лесно може да се препознае како само трошење на вашиот карактер брои.
  • Поставете го вистинскиот фокус на главните фактори за мерење на вашата содржина, како што се осврти на клиентите, постојана контрола на цените, начинот на исполнување, како и уникатната содржина на самиот висок квалитет.
  • Никогаш не се обложувајте на конкретни барања и / или понуди. Се разбира, ако не сакате да се стави под навистина сериозен ризик да бидете суспендирани. Работата е во тоа што на продавачите не им е дозволено да ставаат посебни побарувања и понуди - тоа едноставно доаѓа како прекршување на упатствата за опис на производот на Амазон.
  • Дајте се од себе за да го зголеми бројот на карактери, имено за насловот на производот, листата на куршуми, опис на предметот, како и главните целни термини за пребарување што доаѓаат во задниот дел од деталите за вашиот производ страница. Само осигурајте се дека сте целосно пополнети во секој дел, така што вашиот производ не само што ќе се рангира повисоко, туку ќе ви помогне да ги зголемите конверсиите и да овозможите подобро индексирање во исто време.
December 13, 2017