Back to Question Center
0

Може ли да имам некои експертски совети од Амазон маркетинг консултант?

1 answers:

Секој Амазон маркетинг консултант знае дека за подобрување на продажбата и имплементацијата на тој преполн пазар, многу е важно да се работи добро на секој дел од вашиот производ листата. И тука се некои основни совети за да ви даде поттик за вашата ранг напредок на Амазон. На крајот на краиштата - за да добиете мерлив поттик за продажбата таму.

Неколку суштински совети од Амазон маркетинг консултант

Совет еден: стапка на отпотреба и време на посета

Многу е лесно да се измери колку добро клиентот комуницира со вашиот производ листа на Амазон, како и на главните страници на страниците поврзани со оваа тема. Меѓу најважните показатели тука е вашата стапка на отскокнување и просечното време поминато на страница од страна на посетителот - bin grain price. Сè што е прилично едноставно - ако вашиот потенцијален купувач троши повеќе време на страната за листа на производи, тој би бил поверојатно успешно да се претвори во вистински купувач. И обратно, ако вашата просечна стапка на отскокнување е превисока - тоа значи дека вашиот производ на листата на Амазон не е рангиран добро.

Подолу се дадени некои критични препораки од Амазон маркетинг консултант за да ги реши овие проблеми еднаш и за сите:

  • автентична и квалитетна содржина - или ваши сопствени текстови на производот или оние кои се делат од друго место таму.
  • Не шпекулирајте го вашето време и напори за пишување навистина привлечни и привлечни метаподатоци.
  • Зголемете го просечното времетраење на посетата на корисникот со додавање на корисно видео упатство, опис или преглед на преглед на производот.
  • Направете ја вашата содржина попривлечна и читлива - размислете да преобликувате дел од текстовите со чист текст во нешто дефинитивно привлечно и примамливо, на пример, табеларни пресметки или инфографики.

Совет Два: конверзија стапка

Бидејќи експерт Амазон маркетинг консултант, јас препорачувам поставување на вистинскиот фокус на подобрување на вашиот девизен курс. Тоа ќе ви помогне да ги зголемите вашите рејтинзи на производот на Амазон. На крајот на краиштата, алгоритмот за пребарување на Амазон никогаш нема да ве рангира добро, освен ако немате многу успешни договори, нели? Значи, тука е она што јас го препорачувам да направам за постигнување на мерливо подобрување на вашиот CTR (клик-преку-стапка) на Амазон:

  • Осигурајте се дека вашиот опис на производот ги прикажува сите за производот - само на поглед. Само замислете си како потенцијален клиент - дали ќе имате какви било критични прашања што ќе останат при читањето на описот на производот? Ако одговорот е да, тоа е многу веројатно дека нешто што го правиш е дефинитивно погрешно.

  • Не заборавајте да ги оспособите описите на производите со огромна визуелна содржина, како што се висококвалитетни слики, видеа, илустративни листи и други корисни медиумите да ја покажат својата понуда на производи, во согласност со демонстрирањето на главните елементи на неговата практична секојдневна употреба.
  • Вашиот опис на производот мора јасно да ги наведе кои точки на споредба ја претворат понудата на производот во вистински извонреден договор за продажба. На тој начин, пробајте да имате што повеќе можни критики од трети лица.
  • Не шпекулирајте го времето и напорите за спроведување на процедурата за проверка на A / B со чест тест распоред. Никогаш не двоумете се да имате практичен експеримент со различни слики, комбинации на клучни зборови и неколку варијации на описите на вашиот производ за да видите што може да се подобри, што треба да се избегнува во иднина и што најверојатно треба веднаш да се исклучи.
December 13, 2017