Back to Question Center
0

Можете ли да ми покажете како да ги оптимизирате листите на Амазон?

1 answers:

Кога станува збор за водење успешен бизнис за отпуштање, секој претприемач од e-commerce треба да знае како да ги оптимизира Амазонските листи. За што? Бидејќи има добро оптимизирани листи на производи веројатно е единствениот начин да се покаже на пошироката публика на потенцијалните купувачи кои купуваат таму. Значи, ако сте запознаени со оригиналниот концепт на Search Engine Optimization (SEO), тоа е не прилично очекувано дека Амазон оптимизација се обложува на клучни зборови истражување, како и. Работата е дека секој производ понуда може да се најде на Амазон преку опции за пребарување само. И со оглед на тоа што точното совпаѓање е меѓу најважните важни фактори за пребарување овде, значи дека изборот на клучни зборови е од исклучително значење ако сакате да ја стартувате продавачката со отпадоци што навистина продава - bankruptcy attorney springfield ma. И подолу ќе ви покажам како најдобро да го оптимизирате листата на Амазон.

Но, пред да започнеме, тука се главните сфери од оптимизацијата за пребарување што ќе го покриеме за вашиот производ во Амазон - наслов на производот, точки на куршуми и производ Опис. Забележете, сепак, дека јас препорачувам да имате kickstart со истражувањето на клучни зборови, користејќи го Google Планер за клучни зборови и ништо друго. Користејќи ја оваа стандардна алатка дизајнирана од светскиот пребарувачки гигант, ќе можете да обложувате голема слика за вашите клучни зборови и да го разберете главниот речник што го користат купувачите за пребарување не само на Амазон, туку и од останатите активни купувачи кои бараат производи на друго место (на пример, eBay, Alibaba, итн.). И штом ќе ги научите основите, препорачувам да изберете еден од следниве специјално приспособени алатки за истражување на клучни зборови, како што се Keywordtool.io, ScientificSeller, Scope или AMZ Tracker.

Како да се оптимизира Амазон Листа

Откако ќе имаат главната листа на вашиот целни клучни зборови подготвени, време е да почнат да ги стави на вистинското место. Подолу ќе ви покажам како да ги оптимизирате листите на Амазон од нивните три главни секции - Наслов на производ, точки на куршуми, како и опис на производ - така што ќе имате подобри шанси да бидете прикажани на врвот од пребарувањето таму.

Прв чекор: Наслов на производот

 • Насловот на производот е веројатно најдоброто место да ги вклучите колку што е можно повеќе целни клучни зборови и популарни фрази за пребарување;
 • Максималната должина на Насловот на производот е долга до 200 карактери;
 • Првата буква од секој следен збор треба да биде капитализирана;
 • Броеви се дозволени само со броеви ("осум" никогаш нема да го сторат наместо "8");
 • Боја / големина на производот никогаш не треба да биде вклучена во Насловот на производот, освен ако тие се навистина релевантни детали.

Чекор два: Точки на куршуми

 • Листата на Bullet Поени има за цел да ги опише главните карактеристики и придобивки на производот во чист и јасен начин само;
 • треба да ги покрие само најважните информации за производот, како и главните целни клучни зборови;
 • Се препорачува да се покријат секој дел од податоците што се наменети да дојдат во полето.

Чекор три: Опис на производот

 • Всушност, тоа е подетална верзија на вашата листа на куршуми;
 • Опис на производот се очекува да се однесува на главните точки на болка на корисникот;
 • Треба да биде богат со клучни зборови, како и оптимизиран клучен збор;
 • Дозволени се единствени податоци кои ги опфаќаат најважните карактеристики и придобивки.
December 13, 2017