Back to Question Center
0

Како успешно да продавате популарни производи на Амазон?

1 answers:

Амазон е најголемата е-трговија платформа на светот, каде што секој ден милиони корисници од целиот свет ги задоволуваат нивните потреби. Амазон им помага на трговците да соберат пари за ништо. Тука не треба да стартувате веб-страница или да инвестирате во вашата оптимизација - bankruptcy attorney boston ma. Сè што ви треба е да им обезбедиме на вашите клиенти квалитетни производи и совршена поддршка за корисниците. Единственото нешто што треба да го разгледате е вашиот Амазон производ опис на оптимизација. Амазон може да донесе драјвери на сообраќајот на вашата листа, ако е дизајнирана според барањата на Амазон и им помага на корисниците да ја донесат одлуката за купување. Ако сакате да привлечете конвертиран сообраќај кон вашата листа на Амазон, треба да запомните едно основно правило - колку повеќе детали за вашите производи што ги давате, толку е повисоко ќе се рангирате на Amazon SERP. Амазон сообраќајот е поинаква на сообраќајот на Google. Корисниците кои бараат некои производи на Амазон имаат јасна намера да купат нешто. Тие не го истражуваат Амазон со цел да добијат некои информации. Добра конверзија стапка на Амазон на страница Амазон производ е широко се смета 15%. Тоа е три пати повеќе од другите платформи за електронско тргување. Тоа може да се објасни со купување начин на размислување на пребарувањата на Амазон.

Сепак, во моментов, тоа не е доволно да се воспостави вашиот бизнис на Амазон. За максимално искористување на сообраќајот, треба да бидете сигурни дека листата на производи е совршено оптимизирана, како и вашата маркетинг кампања работи во ваша корист. Во оваа статија, ќе разговараме за најсуштинските елементи за максимизирање на конверзии на вашиот список со Амазон.

Назив на котација како еден од основните аспекти што влијаат на корисниците судија

При создавањето на вашата листа на Амазон, треба да обрнете посебно внимание на вашите наслови на производи како тоа е првото нешто што еден просечен корисник може да го види спроведување на истражување на производи на Амазон. Општо земено, насловот им кажува на луѓето за што се работи вашиот производ.

Ако претходно сте ги истражувале популарните производи на Амазон, треба да се забележи дека повеќето од нив имаат долги и описни наслови кои ги содржат сите значајни карактеристики и детали за производот..Имате до 250 знаци да фрлате некои значајни информации за вашиот производ и вашите целни клучни зборови. Суштинските елементи кои секако треба да бидат вклучени во вашиот наслов се бренд име, име на самиот производ, како и сите одлики како боја, големина или употреба.

Значајно е да не се преоптоварува вашиот наслов со клучни зборови, бидејќи нема да биде читлив и ќе изгледа спам. Идеалната варијанта на добро конвертираниот наслов е читлив, привлечен, описен наслов кој им кажува на корисниците што е вашиот производ веднаш.

Слики како алатка за емоционално препознавање на Амазон

Друг значаен аспект на оптимизацијата на страницата за детали на производот на Амазон е слики. Сликите можат да ги наведат купувачите да кликнат на вашата листа или да продолжат да лизгаат. Повеќето корисници се плашат да направат купувања преку интернет, бидејќи не можат лично да го оценат квалитетот на производите што ги нарачуваат. Сепак, онлајн шопинг обезбедува многу други предности, како што се конкурентна цена, заштеда на време и удобност за купување. За да им дадете на своите потенцијални клиенти најдобри искуства за купување, треба да имате квалитетни и професионално направени фотографии од вашите производи. Тие треба да имаат можност да ги набљудуваат производите што ги продавате од различни агли.

Амазон бара следење на правилата за имиџ на производот според кои вашата слика треба да содржи само производот кој го продавате, на бела позадина без дополнителни елементи на неа. Главните слики не треба да содржат додатоци кои не се вклучени во купувањето, како и промотивни слогани и значки како што се "направени во САД" и други. Покрај тоа, Амазон бара сликата да биде најмалку 1, 000 пиксели на 1, 000 пиксели за да ги искористат предностите на нивната функција за зумирање. Значи, ако е можно, можете да користите уште повисока резолуција за додадена грануларност.

Како да направите вашите производи од Амазон популарни?

  • Bullet поени

Оние купувачи кои не се убедени од вашиот наслов и слика можат да бидат привлечени од куршум. Имате пет празни места за куршум поени на Амазон, каде што треба да ги презентирате придобивките и карактеристиките на вашиот производ. За да ја максимизирате ефикасноста на вашите куршуми, можете да користите краток став од две до четири реченици..Овде можете да ги адресирате сите чести прашања што може да предизвикаат некој да не купува. На пример, ако сте забележале некои поплаки во вашите рецензии, обновете ги вашите куршуми за да го објавите тоа. Ставете акцент на првите три точки на куршуми бидејќи го привлекуваат вниманието на повеќето корисници и им помагаат да ја донесат одлуката за купување.

  • Опис

Друга област каде што можете да ја зголемите популарноста на производите на Amazon е опис. Тоа е вашата последна шанса да го вклучите пребарувачот во вашиот клиент што плаќа. Описите на производите често се занемаруваат од корисниците на Амазон, бидејќи обезбедуваат детални информации за производот што ќе го купат. Затоа треба да бидете сигурни дека описот на вашиот производ е интересен за читање, описен и корисен. Овде можете да користите основен HTML ознака за да ги нагласите специфичните зборови или фрази и да го објасните вашето објаснување полесно за читање. Амазон ви дава до 2 000 карактери за да се користи во опис на производот. Препорачливо е да ги користите сите знаци за да го убедите корисникот да го купи производот.

  • Прегледи

Вашите коментари на клиентите имаат големо влијание врз рангирањето на вашата страница и треба да бидат еден од вашите врвни маркетинг ставови. Тие позитивно влијаат на поставувањето на листата на производи преку просечната оцена на ѕвезди што се појавува заедно со производот во резултатите од пребарувањето и на врвот на страницата со детали за производот. Ако вашата просечна оцена на ѕвездите е повеќе од 4, имате сите шанси да станете еден од популарните производи на Амазон.

Најпопуларниот оддел за разгледување е ставен на левата страна на страната на Амазон и ја претставува областа каде што рецензиите за производот кои се гласале најчесто се "да". Вие не можете да диктирате на Амазон, кои се разгледуваат во овој дел и кои не се. Сепак, во овој дел се појавуваат повеќе рецензии од 4 и 5 ѕвезди, толку е поголема стапката на конверзија и продажбата.

Конечното место каде што коментарите можат да влијаат на котација е делот "најновиот клиент осврти". Овој дел ги вклучува најновите критики и не може да биде засегнат од гласовите од секаков вид. Ако сите ваши претходни критики на клиентите се добри, пребарувањата на Амазон најверојатно ќе го прифатат вашиот бренд како сигурен и ќе станат ваши клиенти.

Затоа да ги максимизирате вашите шанси за успешна продажба на Амазон; треба да обрнете внимание на вашите осврти и обидете се да бидете корисни за вашите клиенти.

December 14, 2017