Back to Question Center
0

Како да се рангира на Амазон за врвни релевантни клучни зборови?

1 answers:

Ако сакате да знаете како да рангирате на Амазон за вашите клучни клучни зборови - веќе сте на вистинското место. Дали знаевте дека првата страница од резултатите од пребарувањето на Амазон добива над 60% од вкупниот сообраќај за пребарување што доаѓа од живите купувачи кои бараат предмети на продажба таму? Значи, тоа значи дека колку сте поблиску до врвот на пребарување на производи на Amazon за вашите релевантни клучни зборови и долги опашки за пребарување фрази - толку повеќе потенцијални продажби ќе биде веројатно да имаат корист од. Но, како да се рангирате на Амазон за врвни релевантни клучни зборови, особено ако сте уште почетник продавач само преземање на првите првични чекори во тој навистина преполн пазар? Краток одговор е - разбирање на клучните зборови и нивните главни особености што се гледаат од гледна точка на A9 алгоритам за рангирање на пребарување. Значи, подолу ќе одам да ви покажам како да се рангирате на Амазон - преку обезбедување на краток водич за главните целни клучни зборови и вистинскиот начин да ги идентификувате таму.

Како да се рангира на Амазон за Топ Релевантни Клучни зборови

Пред сé друго, ајде да истражувам во ракување со Амазон клучни зборови истражување на вистинскиот начин - super jackpot party bonus round. Запомнете, тоа ја прави основната основа за вашиот ранг потенцијал на Амазон. Еве некои основни термини и дефиниции за да разберете како да се рангирате на Амазон за вашите главни целни клучни зборови. Бидете сигурни дека сте ги добиле сите:

  • Клучни зборови - Амазонските клучни зборови, од гледна точка на оптимизација и модерна трговија со електронска трговија, се "shortcuts" главните својства на предметот на продажба или неговите општи односи со категоријата на производи. Релевантните клучни зборови се многу важен дел од оптимизацијата на вашиот производ во производот за пребарување во Амазон.
  • Клучни зборови со долга опашка - се залагаат за одредена комбинација на фраза или клучен збор, која поверојатно е дека живите купувачи ќе ги преземат за пребарување на производ на Амазон. Едноставно кажано, Амазон долга опашка клучни зборови се заеднички клучни зборови комбинации кои се користат за пребарување на производот најчесто. Всушност, особено овој тип на клучни зборови зазема нешто околу 70% од пребарувањата на производи направени од живи купувачи таму.

Затоа е уште поважно да се идентификуваат вистинските комбинации за пребарување на долги опашки релевантни за вашата ставка за продажба или категорија на производи. На тој начин, ќе имате подобри шанси да бидете прикажани на поширока публика на потенцијални купувачи во потрага по продадените производи таму. Меѓу другите, јас препорачувам да ги користите следните алатки за истражување на клучни зборови, специјално приспособени за таа платформа за електронска трговија.

  • Трговски зборови - добра почетна алатка за да се изврши брзо истражување за клучни зборови на Амазон, добивајќи помош со многу вредни предлози со долги опашки, кои се зграпчувани директно од најуспешните продавачи во вашата ниша или категорија на производи.
  • Џунгла Извиднички - тоа е едношалтерски систем за секој онлајн претприемач кој се продава на Амазон. Освен што навистина ги кориси податоците за клучните зборови, Jungle Scout се покажа како исклучително корисна кога станува збор за потрагата по некои нови можности за производ, или потребата да се добие парче вредно конкурентен увид - како на потенцијално профитабилни производи, така и на релативната долга опашка клучен збор комбинации потребни за рангирање.
December 22, 2017