Back to Question Center
0

Семант: Најчесто користени барања за стружење на податоци

1 answers:

Побарувачката за онлајн стружење се зголемува секој ден, бидејќи многу компании користат огромна количина на податоци за различни цели. Различни организации и поединци имаат различни веб-стружење потреби. Всушност, во моментов постојат бесконечни видови на податоци за вадење податоци - free online word art&design. За да се илустрира важноста на собирањето информации, 7 најчесто користени барања за екстракција на податоци се наведени подолу.

1. Собирање на податоци од PDF-датотеки

Ова пребарување на податоци е за собирање на одредени податоци од PDF-датотеки и конвертирање во ексел-датотеки. Секоја од целните податочни датотеки има околу 15 до 20 податочни точки во околу 5 до 15 страници.

2. Извлекување информации преку пребарувачите и онлајн директориуми

Ова е честа потреба за извлекување податоци. Таа бара собирање на податоци од пребарувачите и онлајн директориумите и внесување во одредена база на податоци.

3. Организација и верификација на листи на е-пошта

Ова барање за извлекување на податоци бара адреса за е-пошта, име на компанија, телефонски број, држава и град каде што се наоѓа оваа или таа компанија. Ваквите информации обично се потребни за маркетинг цели. Информациите мора да бидат потврдени и организирани за полесно користење. Целосната листа на компании може лесно да се добие од директориумите, но повеќе информации може да се добијат од официјалната веб страница на секоја компанија.

4. Компилација со е-листа

Оваа задача е за собирање е-адреси на луѓе кои имаат канали на YouTube. Тоа може да се искористи за да се здружи со нив или да се продаваат одредени производи / услуги за нив. Исто така, може да се искористи за да се спроведе важна анкета.

5. Листа на сите имоти на одредена локација

Ова веб извлекување барање се користи за да се добие листата на имот имот на одредена веб-страница. Иако целниот веб-сајт има листи на имот на имот на неколку локации, само оние на одредена локација се потребни за ова барање. Од околу 1400 до 1650 имот имот се наведени на веб-страница, потребните оние треба да се филтрираат и изгребани. За секоја компанија за изнајмување, потребните податоци се идентитетот на имотот, името и деталите на закупувачите. Сите извлечени податоци треба да се извезат во табела за ексел како што е наведено од барателот.

6. Детали за контакт со професори по финансии во САД

Ова барање за извлекување на податоци е за пребарување преку веб-страниците на сите универзитети во САД за да се добијат е-мејл адресите и телефонските броеви на професори по финансии.

7. База на податоци за Велика Британија мотор дилери

Оваа веб стружење задача е за компилација на Велика Британија моторџии кои се специјализирани во Ауди и Нисан брендови. За секој од дилерите, потребните детали се телефонски број, адреса за е-пошта, поштенска адреса, име на бизнис и име на менаџерот.

Во заклучок, постојат стотици барања за веб-стружење. Оние наведени погоре беа случајно избрани за целите на илустрација.

December 22, 2017