Back to Question Center
0

Напиши: Најпаметниот начин да се извлечат веб-страниците - Semalt Expert

1 answers:

Веб стружење е процес на автоматско собирање податоци или собирање информации од World Wide Web. Постојат голем број на податоци жетварите, но Apify е најточна и моќна услуга.

Apify е напредна веб скреперна машина и софтвер за автоматизација. Таа ги отстранува информациите од различни локации и го организира за неколку минути. Можете да ги собирате и структурирате податоците користејќи ја оваа алатка - women black dress hats. Ако сакате да ги изгребате информациите од модна веб-страница, Apify ќе организира информации базирани на бои, цени и големини на производи. Некои од неговите главни придобивки се опишани подолу:

1. Паметен начин да се извлече веб-страница:

Со Apify, не треба рачно да креирате табеларни пресметки. Оваа алатка автоматски подигнува табели во вашиот CRM. Таа користи API-то за извлекување на податоци од целата страница. Apify создава висококвалитетни податоци за временската прогноза, цените на производите и маркетиншките стратегии. Исто така ги индексира вашите веб-страници и ги подобрува рангот на вашиот сајт.

2. Погодни за секого:

Apify е погодна за програмери, не-кодери, претпријатија, хонорарни преведувачи, новинари, веб-администратори, мали и средни претпријатија и аналитичари на податоци. Како студент, можете да го користите Apify за да собирате информации за вашиот истражувачки проект. Ова веб-страница одвај r е добро за двете стартап и врвни брендови. Тоа ни помага да ги следиме сајтовите на нашите конкуренти и да развиваме нови бизнис и маркетинг стратегии.

3. Одлична алатка за извршување на повеќе задачи:

Apify помага да се креираат нови берзи, да се градат апликации за резервации на летови, да се анализираат пазарите на недвижности, да се разгледуваат коментарите на производот и да се извршуваат бројни други задачи. Всушност, можете да ги извршите задачите за рударство и веб-пишување со оваа услуга и да добиете информации за грешка во прашање на минути.

4. Паметна обработка:

API-то на Apify автоматски ги наоѓа и извлекува корисни податоци за вас. JSON најчесто се користи како механизам за складирање на транспорт помеѓу клиентот и веб серверот. Исто така ве информира за тековните маркетинг трендови и дава повратни информации за квалитетот на податоците. Можете да ја користите опцијата за пребарување API за да најдете добри ботови на интернет. Запишете ги податоците за филтрирање и креирате одделни списоци на производи за вас.

5. Разновидни IP опции:

Една од главните карактеристики на Apify е тоа што обезбедува разновидни IP опции. Можете да се претплатите на неговиот професионален план и анонимно да дејствувате во мрежата. Можете да пристапите до стотици уникатни IP адреси и да извршите повеќе задачи на индексирање и извлекување на податоци во исто време.

6. Поврзете Apify со вашите омилени апликации:

За разлика од другите обични алатки за веб-гребење , Apify може да се поврзе со вашата омилена веб-апликација. Исто така е корисно за програмери и им помага да ги обработуваат и анализираат резултатите од индексирање. Со Apify, можете да добиете увид на веб-страниците и да добивате известувања. Можете да преземете апликација на вашиот паметен телефон и да ги извршувате задачите во секое време и насекаде.

7. Целосно карактеристики:

Вие само треба да го кажете она што сакате да ползи или одвај, Apify ќе ги извршува своите задачи автоматски. Со оваа услуга, можете да извлечете веб-страници и блогови со колачиња, пренасочувања и AJAX. Не треба да инсталирате приклучок заснован на прелистувач. Apify е добра алтернатива за увоз. Ио, Октопар, Уипат, Екран скреперна и Кимоно лабс.

December 22, 2017