Back to Question Center
0

Како да направите вашите производи од Амазон добро купени?

1 answers:

Ако се прашувате што да се продаде на Амазон во 2018 година, овој напис ќе ви биде интересен. Еве ние ќе разговараме за тајните на успехот на Амазон и предмети кои ќе ви донесе профит. Покрај тоа, ние ќе одиме низ основните проблеми со продажба на Амазон за да ви помогнеме да избегнете вообичаени грешки.

Како да истражување перспективни производи да се продаваат на Амазон?

На крајна линија на вашиот развој на бизнисот во Амазон, треба да најдете производи кои најверојатно ќе бидат профитабилни и добро купени. Тоа е многу одговорен чекор кој бара вашето време и напори - cool vape coils for sale. За среќа, Амазон ви дава голем дел од податоците што ви се потребни за да започнете.

Првото нешто што треба да направите е да проверите што прави оваа или таа ставка профитабилна за вас како продавач. Треба да поминат низ такви аспекти како превозот цена, конкурентност на пазарот ниша, популарност на категоријата и однесување на купувачите кон производите од оваа класа. Вашиот избор треба да ги исполнува повеќето од следниве критериуми.

Следниве фалсификувани и фабрички фактори ќе ви помогнат да го направите вистинскиот избор на производ:

 • цената ќе биде до 35% од целниот продажна цена;
 • Целна продажна цена помеѓу $ 10- $ 50;
 • не е проблематична испорака поради лесни работи (2-3 £. max);
 • подобро е вашите ставки да бидат нераскинливи и лесно да се испорачаат;
 • избегнувајте сезонски или празник специфични производи, бидејќи тие нема да ви донесе профит цела година;
 • вашите производи треба да се разликуваат според нивниот висок квалитет и уникатност.

Покрај сите дискутирани погоре фактори, треба да проверите дали некој предмет е во голема побарувачка или не најде корист меѓу купувачите на Амазон. Сепак, треба да бидете сигурни дека производот нема премногу конкуренција, бидејќи тоа ќе ги намали шансите да се издвоите од толпата.

Некои суштински фактори укажуваат на нивото на побарувачката на производот на Амазон:

 • производите што ќе ги изберете не треба да се преиспитаат од големите продавачи на Амазон или големи корпорации;
 • слични производи имаат рејтинг на бестселери од Амазон 5000 или пониски во главната категорија;
 • Слични производ листинги не се популарни меѓу корисниците;
 • отсуство на преглед на производ;
 • клучни зборови за целни производи имаат повеќе од 100.000 месечни пребарувања.

Во втората фаза на вашето истражување на пазарот, треба да ги проверите информациите на страниците со производи на поврзани ставки. Листата на производи може да ви каже многу за квалитетот и придобивките на производот. Кога ќе ја отворите страницата на производот на Амазон, обрнете внимание на цената, трошоците за превозот, димензиите на производите, тежината на испораката и ранг-листата на Амазон. Особено внимание треба да се посвети на просечните оценки на клиентите и рангирањето на ѕвезди. Бројот и квалитетот на прегледите на производот покажуваат одговор на корисникот за одредената ставка и неговата популарност.

Како може Амазон Најдобрите Продавачи ранг да ви помогне да направите мудар избор?

Амазон Најдобра Продавач ранг е листа на Топ 100 продажни предмети во сите категории. Оваа ранг листа може да варира на дневна основа. Ако сте во процесот на избор на вредни предмети за продажба на Амазон, овој дел ќе биде интересен за да го погледнете. Од оваа страница, можете да се разбудите во Топ 100 најдобрите продавачи за други категории и поткатегории. Овие податоци можат да бидат скапоцени за процесот на истражување на производите.

 • Нови изданија
(

0) Овој дел ги прикажува тренд-производите кои станаа популарни и добро купени за последен пат. Овие податоци се базираат на Амазон производ листата на истражувачи и аналитичари. Овде можете да вежбате за да ги видите точните нови изданија во специфични категории и подкатегории. Бидете свесни дека овие податоци може да се променат со текот на времето.

 • Преселување и шејкер

Оваа категорија ги прикажува предметите кои брзо се движат во најдобар ранг во сите категории. Како по правило, вклучува топли трендови и сезонски продажби. Овие производи во вредност од посебно внимание, бидејќи тие се популарни и ветувачки, но сепак не се високо конкурентни. Покрај тоа, оваа категорија може да биде корисно за наоѓање на топла ниша ставки.

 • Најмногу посакуваше

Тука ќе најмногу посакуваните производи на Амазон. Со други зборови, купувачите на Амазон ги зачувуваат овие ставки во списоците со желби. Не укажува на купувања, но сепак покажува параметри на купувачи.

 • Подароци

Овде ќе ги видите производите што купувачите на Амазон ќе купат како подароци. Тоа е добар показател за најдобрите продавачи во категориите на лажат за многу сезонски и празници поврзани предмети. Продавачите можат да ги добијат парите само во рок од неколку недели

26)

Ако ги продавате вашите производи на Амазон, треба да ги следите продавачите на Амазон или продавачите. Според нив, плаќањето може да се направи со директен влог на вашата сметка за проверка на секои 14 дена. Нема други платните системи што можете да ги користите на Амазон. Треба да го земете предвид ова прашање при планирањето на вашата деловна стратегија. На пример, ако го користите приходите од продажбата за купување на нови производи за продажба, може да биде камен на сопнување за вашиот бизнис.

 • Бариери за влез

Во овие денови, не е лесно да се стане продавач на Амазон како што беше порано. Има многу продавачи кои ги кршат правилата на Амазон и не носат профит на платформата. Тоа е зошто Амазон стана построг во дозволувајќи им на трговците да ги продаваат своите работи на платформа. Продавачите кои сакаат да продаваат мало облека, обувки, автомобилски предмети и други видови на скапи инвентар, треба да добијат одобрение од Амазон.

 • Ќе се соочите со тешкотии во градењето на повратни информации

Треба да имате долга и позитивна продажна историја за да добиете доволно повратни информации за високото ниво на Амазон SERP. Покрај тоа, забрането е да се стимулираат корисниците да остават повратни информации за вашите производи. Ако Амазон забележува дека вашите повратни информации не се органски, сите ќе бидат отстранети и ќе го изгубите вашиот ранг.

December 22, 2017