Back to Question Center
0

Кои се практичните начини за подобрување на продажбата на Амазон?

1 answers:

Амазонскиот пазар е златен рудник за големи и мали бизниси. Тоа дава можности да продава производи за луѓе од целиот свет и значително да ја подигне вашата марка.

Сите зборуваат за жестоката конкуренција на Амазон, и овие мисли не се без причина. Милиони продавачи се борат за секој нов клиент, бидејќи го знаат својот бизнис потенцијал. Сепак, од друга страна, Амазон добива скоро 90 милиони уникатни посетители месечно, и ако имате паметен пристап кон вашиот бизнис, едноставно не можете да останете незабележани - hospedar site vps windows. Според бројките на индустријата на Амазон, продавачите на нови пазари често гледаат 50% зголемување на вкупниот приход, кога продаваат на Амазон сериозно. Овие охрабрувачки бројки покажуваат дека секој има шанса да биде просперитетен на Амазон. Сè што ви треба е да бидете упорни и да знаете некои трикови како можете да го удвоите вашиот приход.

Во оваа статија, ќе разговараат за некои докажани начини како да ја подобрите продажбата на Амазон и да останете надвор од толпата.

Клуч за успех за продажба на Амазон

За да бидете успешен продавач на Амазон, треба да бидете сигурни дека ќе го достигнете вашиот потенцијал. Значи, постојат неколку докажани начини како може да ја подобрите продажбата на Амазон.

  • Обезбеди конкурентна цена

Цена е клучниот фактор на рангирање на Амазон. Тоа служи како диференцијатор кој го одделува еден трговец од друг. Корисниците на Амазон лесно можат да ги споредат цените, наоѓајќи најзначајни за нив се занимава. Значи, ако сакате да ја освоите кутијата Кутија и да бидете на страницата со резултати од АМАЗОТ на врвот, треба да бидете подготвени да се натпреварувате за цена. Треба да размислите однапред како можете да ги намалите трошоците за да избегнете загуби. Само набројува производи со доволна маргина за да бидат конкурентни цени на Амазон и сеуште нудат разумна стапка на поврат со оглед инвентар, и режиски трошоци. Покрај тоа, вреди да се спомене дека продажбата на Амазон може да биде добра форма на рекламирање кое не бара трговци да купуваат реклами со исплата на кликање.

  • Направи акцент на придобивки на производот, а не функции

Amazon обезбедува трговци со неколку делови каде што можат да ги набројат нивните производи. Треба да ги користите овие содржински делови визуелно прикажувајќи ги вашите клиенти не само на карактеристиките на вашите производи, туку и на нивните силни поени. Нагласете информации за тоа како вашите производи можат да им помогнат на клиентите со нивните секојдневни работи. Одговорете на прашањата на вашите клиенти "Што има за мене?" И ќе ги направите лојални на вашиот бренд.

  • Продолжи со вашите клиенти

Не е крајот на играта кога купувачот купува од вашата продавница. После тоа, ќе треба да му дадете професионална поддршка за клиентите. Известете ги за процесот на доставување и предупредувајте за какви било одложувања. Веднаш штом клиентот ќе добие купување, контактирајте го за да побарате повратни информации. Тоа е совршен начин да им покажете на клиентите вашата благодарност и загриженост. Оваа информација ќе ви помогне да разберете дали вашиот производ одговара на потребите на пазарот или не. Покрај тоа, со поставување на вашите клиенти за нивното искуство, можете да го подобрите вашиот бизнис и да ја зголемите лојалноста на купувачите.

  • Пазар до вашите клиенти во Амазон

Сите корисници кои прават набавки на Амазон може да се сметаат за корисници на Амазон. За да ги направите вашите клиенти и да заработите долгорочна продажба, можете да им дадете на купувачите попуст за нивното следно купување. Покрај тоа, можете да ги користите сертификатите за продажба и рекламирање материјали.

  • Добијте социјален доказ

Пред да купите нешто на Амазон, повеќето купувачи проверуваат коментари за производот за да се разбере дали тие можат да ти веруваат како сигурен продавач или не. Затоа е важно да се развие општествен доказ со позитивни и органски прегледи. Бидете сигурни дека сите од нив се создадени подеднакво, бидејќи Амазон се бори против поттикнати повратни информации. И дури и не размислуваат за купување на прегледи. Тоа ќе ја опустоши вашата репутација во еден момент. За среќа, постојат начини да се генерираат позитивни органски прегледи без да се прекршат правилата. На пример, можете да им дадете на купувачите совршена поддршка за корисниците и добри попусти.

  • Не ги занемарувајте рекламните услуги

Ако сте во потрага за можности да продавате повеќе и сакате да добиете скок на вашата конкуренција, треба да се инвестира во Амазон рекламирање. Можете да креирате спонзорирана реклама со производи, за да ги прикажете вашите производи на страницата со резултати од пребарувањето на TOP на Amazon. Во овој случај, ќе треба да плаќате за клик на секој корисник на рекламата. Принцот ќе зависи од нивото на конкуренција во рамките на вашата пазарна лажат. Друг начин да го промовирате вашиот производ на Амазон е да креирате насловна реклама за пребарување. Оваа реклама, исто така, ќе се појави на страницата со резултати од пребарувањето TOP на Амазон. Главната разлика помеѓу насловот на рекламата со наслов и спонзорираната реклама на производи е дека насловот на рекламата во насловната страница го гледа самиот врв на резултатите од пребарувањето. Со други зборови, добивате можност да издвоите од толпата и да привлечете голем проток на сообраќај кон вашите производи. И, конечно, можете да користите рекламен екран за производ. Оваа реклама се појавува во страничната лента на екранот кога корисниците ги гледаат деталите за одредена ставка.

Се разбира, не сите начини на рекламирање на Амазон ќе бидат еднакво ефикасни за вас. Сепак, никогаш нема да знаете додека не се обидете. Тоа е причината зошто можете да пробате една од рекламните услуги на Амазон врз основа на вашата деловна ориентација и цели. И ако тоа генерира позитивно враќање на инвестицијата, тогаш тоа е достоен за тоа.

Завршни мисли

Амазон е одличен продажен канал за сите бизниси. Тоа може да биде примарен или дополнителен начин да заработи приход. Таа не обезбедува само зголемување на продажбата и подобрување на свеста на брендот, туку и можност да ги продава вашите производи низ целиот свет. Сè што ви е потребно е да ги извршите неопходните однапред поради вознемиреност, така што ќе сторите да направите профит со вашиот нов бизнис. Не губете ги вашите реални шанси да станете просперитетна трговец и да работите под изложба на вашиот бренд на Амазон.

December 22, 2017