Back to Question Center
0

Семалт Експерт елаборира на алатки за извлекување податоци од веб-страница

1 answers:

Веб-стружење вклучува чин на собирање податоци од веб-страници со користење на веб-роботот. Луѓето користат алатки за извлекување податоци за веб-страници за да добијат вредни информации од веб-страница која може да биде достапна за извоз во друг локален уред за складирање или далечинска база на податоци. Веб скрепер софтверот е алатка која може да се користи за индексирање и собирање информации за веб-страниците како категории на производи, целата веб-страница (или делови), содржина како и слики - consultar datacredito virtual gratis. Може да бидете во можност да добиете било која содржина на веб-страница од друго место без официјален API за справување со вашата база на податоци.

Во оваа статија оптимизација, постојат основни принципи со кои овие веб-сајтот податоци екстракција алатки работат. Може да бидете во можност да го научите начинот на кој пајакот го спроведува процесот на индексирање за да ги зачувате податоците на веб страната на структуриран начин за собирање на веб-страници. Ние ќе ја разгледаме BrickSet алатката за извлекување на податоци. Овој домен е веб-сајт базиран на заедница кој содржи многу информации за ЛЕГО поставувањата. Треба да бидете во можност да направите функционална алатка за извлекување на Python која може да патува до веб-страницата BrickSet и да ги зачува информациите како збир на податоци на вашиот екран. Оваа веб-стругалка може да се прошири и може да ги вклучи идните промени во нејзиното работење.

Неопходноста

За да се направи веб-стругалка за Python, потребна е локална развојна околина за Python 3. Оваа околина за извршување е Python API или комплет за развој на софтвер за правење на некои од суштинските делови на вашиот софтвер за пребарување на веб-страници. Постојат неколку чекори што може да се следат при правењето на оваа алатка:

Создавање на основна стругалка

Во оваа фаза, треба да бидете во можност систематски да ги најдете и преземете веб-страниците на веб-. Од тука, можете да можете да ги преземете веб-страниците и да ги извлечете информациите што ги сакате од нив. Различни програмски јазици можат да го постигнат овој ефект. Вашиот роборец треба да може да индексира повеќе од една страница истовремено, како и да може да ги зачува податоците на различни начини.

Треба да земете Scrappy класа на вашиот пајак. На пример, нашето име на пајакот е brickset_spider. Излезот треба да изгледа како:

пип инсталира скрипта

Оваа низа на код е Python Pip што може да се случи слично како во низата:

mkdir brickset-scraper

Оваа низа создава нов директориум. Можете да отидете до него и да користите други команди како внесување на допир на следниов начин:

допир стругалка. py

December 22, 2017