Back to Question Center
0

Семалт препорачува да се разгледа најдобрата страница за стругање

1 answers:

Селен е автоматски пакет за тестирање со отворен код за веб апликации кои се користат на различни платформи и прелистувачи. Селен нуди инфраструктура за W3C WebDriver спецификацијата, програмски интерфејс кој е компатибилен со веб прелистувачи. Овој софтвер се состои од различни библиотеки и алатки кои овозможуваат автоматизација на веб-прелистувачот.

Зошто селенски софтвер?

Селен софтвер се фокусира на веб-базирани автоматски апликација за извлекување на податоци од веб-страница - 150w vape chips. Овој софтвер се состои од пакет софтвер дизајниран да ги задоволи вашите веб-стружење спецификации. Селенскиот софтвер има четири главни компоненти кои треба да се разгледаат.

WebDriver

Селен WebDriver е дизајниран да понуди едноставен програмски интерфејс. Ако работите на стружење на динамична веб страница, Selenium-WebDriver е компонента која треба да се разгледа. Оваа алатка поддржува екстракција на веб-податоци на веб-страници каде што содржината може да се промени без да мора повторно да се вчита страницата.

WebDriver снабдува објектно-ориентиран апликациски програмски интерфејс (API) кој нуди напредна поддршка за веб-тестирање и стружење. Алатката работи така што повикува кон прелистувачот со помош на целокупната поддршка за автоматизација.

Селенска мрежа

Селенската мрежа се користи за дистрибуирање на текстови во повеќе од една виртуелна машина. Со едноставни зборови, Selenium Grid ви овозможува да ги извршувате тестовите на различни виртуелни машини против повеќе од еден прелистувач. Мрежата ви овозможува да извршите стругање во средина со дистрибуирана изведба.

Времето е значаен фактор кога станува збор за веб-стружење. Никогаш не беше лесно да се изгреба динамична веб-страница. Избришете ја оваа страница со забрзување на извршувањето на задачите. Можете да го направите ова со истовремено извршување на повеќе тестови. Најдоброто нешто за користење на Селен е фактот што можете да ракувате со решетка од истиот прелистувач, верзија и тип.

Селен далечински управувач (RC)

Дали работите на стружење на JavaScript со овозможени прелистувачи? Селенскиот далечински управувач е алатка за разгледување. Оваа алатка ви овозможува да пишувате автоматски тестови за апликации во предпочитаниот програмски јазик.

Selenium Integrated Development Environment (IDE)

IDE Selenium е скрипта која работи како продолжување на Firefox која ви овозможува да уредувате, снимате и дебагирате податоци. За почеток, Selenium IDE снима и игра интеракции на крајниот корисник со прелистувачот Firefox.

Селенскиот софтвер е компатибилен со двете Python 2 и Python 3. Ако работите на составувањето на двигателот на Internet Explorer, ќе ви бидат потребни 32 и 64-битни вкрстени компајлери и Visual Studio 2008. Познавањето на Ruby 2 е дополнителна предност.

Стругање на веб страници со Селен

Со Селен, можете ефикасно да комуницирате со веб-формите на JavaScript. Инсталирајте WebDriver на вашата машина и пронајдете го формата користејќи XPath. Користејќи селен, одберете ја најпосакуваната опција со кликнување на опаѓачкото мени и му дадете на вашиот прелистувач неколку минути да се вчита пред да кликнете на следниот елемент.

Вашата целна страница ќе ги прикаже добиените податоци откако сите форми се правилно пополнети. Некои веб-страници заземаат време пред да ги вчитаат содржините. За да го избришете овој тип на страница, јавете се низ сите ваши опаѓачки опции, кои се содржат под одредени веб-форми. Важно е да се напомене дека софтверот Селениум е компатибилен со оперативниот систем Windows, Mac OS и Linux. Облечете го веб-стружењето со софтверот Селениум .

December 22, 2017