Back to Question Center
0

Како да ги користите алатките на Амазон за да го зголемите вашиот бизнис?

1 answers:

За успешно да го извршите вашиот бизнис на Амазон и да имате време за развој на вашиот бизнис, потребно е да користите корисни алатки за продавачите на FBA од Амазон. Ваквите алатки ќе го направат вашиот живот многу полесен, заштедувајќи го вашето време на пазарни истражувања и анализи.

Ако сте во крајна линија на вашата практика за праќање на амазон во Амазон, препорачувам да се држите со многу основи за да ги намалите трошоците - computer xperts cary. По некое време, кога вашиот бизнис ќе стане профитабилен, можете да почнете да додавате нови алатки за да ја зголемите продуктивноста на вашиот бизнис.

Отпочнување на вашиот бизнис на Амазон не бара значителни инвестиции. Сепак, треба да размислите за вашиот иден успех. Треба да се разбере дека започнувањето бизнис на Амазон е многу поедноставно отколку да го развие. Во одреден момент, ќе треба да го надградите обемот на вашиот бизнис на следното ниво. Инаку, ќе ги изгубите нашите потенцијални клиенти и профит.

Тоа е причината зошто во оваа статија ние ќе разговараат за најефикасен Амазон алатки кои можете да го користите за развој на вашиот FBA бизнис.

Најдобрите истражувани алатки на Амазон

  • CamelCamelCamel

Тоа е бесплатна Амазон цена тракерот алатка која помага да ги собереш каде ЈС замина и ги следи историските податоци. Ги надгледува бројните производи на Амазон и ве известува кога цените се намалуваат. Податоците обезбедени од алатката Camel ќе ви помогнат да останете конкурентни во вашата пазарна лажат и да бидете на врвот на оваа игра за е-трговија. Покрај тоа, помага да се утврди легитимноста на податоците за продажба. Можете да ги пратите дали производите се само подигнување и зголемување на продажбата или постојано извршување. Користејќи ја алатката Camel, можете да го идентификувате трендот со текот на времето. За жал, оваа алатка нема други функционалности.

  • Инвентар лабораторија

Инвентар Лабораторија е алатка која служи за подобрување на листата на производи на Амазон. Користејќи ја оваа алатка, можете да истражувате производи, да ги наведете и да управувате со нив. Покрај тоа, можете да ги следите сите ваши трошоци и да пресметате нето добивка. Тоа дава можност да се печати етикети поединечно во моментот на додавање на секоја ставка во пописот. Ќе добиете моќна предност кога изворите профитабилен инвентар за вашиот бизнис со помош на мобилен уред.

Друга придобивка од оваа алатка е дека можете да ги следите профитабилноста на вашиот бизнис за секоја SKU што песокувате во Амазон.

Инвентар лабораторија обезбедува 30 дена на пробниот период. После тоа, ќе треба да платите 49 долари месечно.

  • AMZ Tracker

За да ги зголемите вашите бизнис масти, треба да знаете за кои клучни зборови сте рангирани и што треба да ги подобрите продажба. Софтверот на AMZ Tracker ќе ви ги обезбеди сите овие податоци, помагајќи ти да одлучите што треба да направите со вашиот бизнис. Покрај тоа, со користење на оваа алатка, можете да ги следите производите на вашиот конкурент за да видите кога тие прават промена што функционира. AMZ Tracker ви овозможува да идентификувате што ќе ја намали вашата девизен курс и ќе го поправите навреме. Во прилог на тоа, можете да ги следите негативните осврти и да ги стартувате производите со нивниот клуб за прегледување. Бидете свесни дека оваа алатка има месечни трошоци и не нуди бесплатни услуги.

December 22, 2017