Back to Question Center
0

Semalt - 8 големи придобивки на Google стругалка

1 answers:

Google скреперна машина е суштинска алатка за линкови и лесно може да се инсталира на таблети, паметни телефони или компјутерски уред. Истражувачите секогаш имаат потреба од информации за да ги поддржат своите модели и да ја докажат својата хипотеза. Слично на тоа, претпријатијата имаат потреба од извлечени податоци за да ги развијат своите бизниси и да ги насочуваат се повеќе и повеќе корисници низ целиот свет. Некои од главните придобивки на Google стругалка се опишани подолу.

1. Сортирај податоци:

Податоците обично се прикажуваат во неструктурирана и сурова форма. Google стругачот го олеснува собирањето податоци и го организира според вашите барања. Тоа ви помага да собирате информации од броевите на контакти, адресите на е-пошта, имињата и страниците на корисниците. Ова е соодветна алатка за извлекување која може да ги раздели неорганизираните податоци од корисни информации што ви ги даваат најдобрите и најпрецизни резултати.

2. Избриши професионални огласи:

Втората голема корист на Google стругалка е дека тој гребење професионални огласи со голема леснотија, а вие не мора да се грижите за квалитетот на податоците. Оваа алатка е особено добра за e-commerce сајтови, наоѓа професионални огласи, ги организира податоците и ви дава посакувани резултати во прашање на минути.

3. Брзина и точност:

Со оваа услуга, може да бидете сигурни за точни податоци. Google scraper ветува брзи резултати и истовремено извршува некои задачи. Во споредба со другите обични гребење, оваа алатка може да извлече информации од повеќе Google врски со извонредна брзина и точноста се одржува низ целиот процес.

4. Собирање корисни и вредни информации:

Ако барате да собирате вредни и корисни географски информации, можете да користите Google стругалка за да ја завршите работата. Различни веб-администратори и организации ја спроведуваат оваа услуга за лесно и лесно да ги добијат топографските и географските информации. Има извонредни карактеристики и обезбедува обезбедување на содржина без грешки.

5. Оперативни бенефиции:

Ние знаеме дека разни гребење нудат ограничени услуги и бенефиции, но Google стругалка е одличен и фантастичен сервис. Можете да изгребете до десет илјади врски со оваа алатка, да зачувате податоци во формати на CSV и JSON или да ги преземете директно на вашиот хард диск за офлајн употреба. Таа е погодна за програмери и може да се пристапи преку било кој компјутер или мобилен уред.

6. Целни динамични и е-трговија веб-страници:

Со Google стругалка, можете да наведете динамични и е-трговија веб-страници. На пример, ако сакате да ги изгребате информациите од Амазон и eBay, можете лесно да ја користите оваа алатка за да ја завршите работата. Веб-страниците со повеќе локации, држави, поштенски кодови и е-адреси може да се извлечат за неколку секунди. Покрај тоа, можете да собирате информации за различни производи, нивните описи и слики.

7. Добро за медиумските компании:

Медиумските компании можат да добијат корист од оваа алатка и можат да собираат податоци од сајтовите на социјалните медиуми и да откријат тематски теми дневно. Оваа услуга базирана на облак обезбедува податоци во реално време, го заштедува вашето време и ја подобрува вашата работна ефикасност.

8. Погодни за туристички компании:

Патните компании кои бараат да ги изгребаат податоците од интернет портали можат да ја користат оваа стругалка за да ги направат своите дела. Можете да добиете информации од TripAdvisor и Trivago и можете да започнете свој патнички портал за неколку дена Source .

December 22, 2017