Back to Question Center
0

Како да се подобри продажбата на Амазон за мене како продавач на почетници таму?

1 answers:

Амазон е вистински "бегемот" на модерната онлајн продажба на мало. Беше сосема изненадувачки, она што првично беше дизајнирано и започнато само како онлајн книжарница (пред повеќе од 20 години), сега се гледа како нешто дефинитивно поголемо. Можете ли да замислите над 110 милиони посетители во живо, кои се проценети за навистина преполн пазар? Затоа секој модерен продавач сака да знае како да ја подобри својата сегашна продажба на Амазон за уште повеќе.

Што треба да бидат свесни? Како да се подобри продажбата на Амазон со поголем сообраќај до нивните продавници? Кои категории на производи се сега најпрофитабилните? И така натаму. Што се однесува до вас, да се биде почетник продавач на тоа навистина намалување на ниво на конкуренција на пазарот владејачката таму, прашањето како да се подобри продажбата на Амазон е надвор од прашање. Зошто? Едноставно затоа што без доволно знаење и искусни и докажани практични вештини речиси е невозможно да се преживее во тој навистина преполн пазар. Тоа е причината зошто подолу ќе ви покажам како да ја подобрите продажбата на Амазон - и да ја водите вашата листа на производи до врвот на пребарувањето на производот, дури и ако сте се чувствувате себеси како почетник претприемач кој се продава таму за првпат.

Како да се подобри продажбата на Amazon - многу основите за продавачите на новини

Со оглед на тоа што Амазон главно е фокусиран на обезбедување на добро шопинг искуство, не е ни чудо што постои сет на императивни правила за секој продавач да се усогласат. Сè е едноставно - ако не ги следите, лесно може да ви биде забрането да работите со трговијата со малопродажба таму (во најлошото сценарио, може да добиете и трајна забрана). Значи, ако не сакате да ја прочитате целата политика на Амазон продавачот, тука е она што треба да му се посвети на најпрецизното внимание. Да не ја подобриме продажбата на Амазон, но барем да преживееме таму и да почнеме да се движиме кон вашиот комерцијален успех како водечки продавач во вашата категорија на производи.

Главен сет на правила за Амазон

  • Секогаш треба да ги исполнувате условите за испорака, особено роковите.
  • Одржување на добри оценки за производи и позитивни критики на клиентите - веројатно е единствениот начин да се поставите како успешен продавач на Амазон, конечно, да стане вистински продажен продавач со вреди да се купи со.
  • Продолжете со разговор во реално време со вашите клиенти. Брза реакција на негативните повратни информации, како и одговарање на прашања на било кој клиент во врска со вашата услуга не повеќе од 24 часа - не е никаков вид на луксуз. Тоа е општоприфатена практика на корисничка поддршка која треба да ја следи секој активен онлајн бизнисмен што продава таму.
  • Општи податоци за следење секогаш треба да се обезбедат заедно со секој клиент што ќе купат со вас на Амазон.
  • Секој предмет што го имате на продажба треба да биде поддржан со збир на привлечни слики кои ги прикажуваат секоја страна од неговата секојдневна употреба и заеднички средства за одржување. Забележете дека, сепак, барем една слика на производот МОРА да има бела позадина Source .
December 22, 2017