Back to Question Center
0

Кои се главните фактори за одредување на звук клучни зборови за истражување на Амазон?

1 answers:

Претпоставувам дека целосно извршување на клучни зборови истражување на Амазон е одреден главно од факторите на релевантност на клучните зборови (колку внимателно се совпаѓа со барање за пребарување на корисникот), и сегашното ниво на ранг-натпреварување (колку е тешко ќе биде рангиран). Тоа може да изгледа како прилично очекувано, но главната цел за истражување на клучни зборови на Амазон е да ги пронајде оние потенцијално победувачки, но сепак не толку популарни поими за пребарување на производи и долго-опашка комбинации користени од живите купувачи што купуваат таму. Но, како да направите лесен напредок, така што онлајн видливоста на вашиот производ ќе расте како пекол?

Постојат неколку начини за да продолжите со тоа:

  • Вклучување на проактивен клучен збор со користење на опцијата за автоматско пополнување на Амазон. На тој начин, не можете веднаш да добиете голема слика за најефективните комбинации на клучни зборови поврзани со категорија на производи или одредена ставка одделно, но да разберете кои клучни зборови за пребарување, кои локалните купувачи најверојатно ќе ги преземат за нивното пребарување на производи, откако ќе бидат прикажани автоматски предлага опции од алгоритмот на Амазон.
  • Идентификување на повеќето потценети клучни зборови. Мислам на оние термини за пребарување со значително висок обем на пребарување, но сепак релативно ниска конкуренција. Затоа, веројатно, сè уште постои недоволен број на сродни производи што се продаваат, кои засега се индексирани за тој клучен збор. Како резултат на тоа, оние потценети, но сепак целосно исполнети услови за пребарување и комбинации од долга опашка, може разумно да станат приоритет број еден за клучниот збор за истражување на Амазон.
  • Лоцирање на тренд клучни зборови во моментов добива во популарност. Во принцип, тренд клучни зборови не се премногу конкурентни, барем за момент. Но, нивните најнови достигнувања во обемот на пребарувањето (на пример, во текот на изминатиот месец) ги прават дефинитивно вреди да се сметаат меѓу првите морални цели на вашето истражување за клучни зборови на Амазон.

Заедно со профитабилни клучни зборови и комбинации за пребарување на производи со долг опаш, вашите важни трговски списоци и неговата оптимизација се важни фактори. Мислам дека има профитабилен базен на клучни зборови е добро за вас. Но, да се купи без соодветна шема на оптимизација на производи, неизбежно ќе го уништи вашиот e-commerce бизнис со текот на времето. Затоа, треба да бидете сигурни дека ништо не ја ограничува изложеноста на вашата оглас за пребарување на интернет. Со тоа, препорачувам да имате двојна проверка на следните фактори за одредување на успешна клучен збор индексирање на Амазон:

  • Описот на производот треба да биде напишан во некаде околу 250 зборови за да бидат поддржани со листа од пет bullet поени, секој целосно описен, но сепак чист и концизен.
  • Сликите на производите се многу важни. И не само да ги водите вашите посетители до конечното донесување одлуки за да купите со вас, туку и за целите за рангирање на пребарување. Работата е дека Амазон препознава збир на поддршка визуелна содржина како подеднакво силен фактор кој го одредува квалитетот на вашиот производ Source .
December 22, 2017