Back to Question Center
0

Познати веб-страници за извлекување на податоци - Семалт совети

1 answers:

Веб-стружење, исто така познато како веб бербата, е техника која се користи за извлекување на податоци од различни веб-сајтови. Веб-алатките за стругање ги пристапуваат веб-страниците користејќи го протоколот за пренос на хипертекст и ги собираат корисни информации според вашите упатства. За оваа намена се користат ботови или веб-роботи. Тие прво собираат податоци и ја зачувуваат во централна база на податоци. Следниот чекор е да се избрише значајни информации за корисниците и да се извезуваат датотеки во формати кои се корисни за корисникот. Истражувачите и продавачите користат веб гребење за да ги извлечат податоците што им се потребни. Некои од најпознатите веб-сајтови за извлекување на податоци се наведени подолу:

1. Патување веб-сајтови:

Туристичката индустрија процвета во последниве месеци, а сега е еден од најпознатите и профитабилни бизниси во мрежата. Можете лесно да креирате туристички портал и да нудат евтини локални и меѓународни летови, хотели и услуги за пренос на вашите клиенти. Сепак, мора да бидете сигурни дека договорите што ги нудите се до-to-the-mark. За оваа цел, можеби ќе треба да извлечете податоци од други познати портали како што се TripAdvisor и Trivago. Податоците за TripAdvisor беа многупати изгребани, а вие лесно може да развиете сопствена веб-страница врз основа на нејзините податоци.

2. Одбори за работа:

Одборот за работа ни олеснува да пронајдеме соодветни позиции за да одговараат на нашите очекувања и образование. Кога една компанија објавува работа, потенцијалните кандидати ги поднесуваат своите резимеа и профили. Оваа постапка се спроведува додека друштвото не најде вистински кандидат. Најважното нешто што треба да го обезбеди одборот за работни места е големиот обем на работни места на екранот. Така, можете да ангажирате голем број луѓе и да го развиете вашиот бизнис. Користете ги лабораториите за кимоно или увоз. Ио да извлече податоци од различни работни одбори и да изгради платформа каде што побарувачката ги задоволува понудите. Откако податоците се извадени, треба да го преземете на вашиот хард диск. Исто така, бидете сигурни дека податоците се точни и содржат краток вовед како на работното место, така и на работникот.

3. Вести веб-сајтови:

стружење на вести статии е важно ако сакаме да се внимава на тековните настани. Кој е најдобриот начин за добивање на податоците? Можете да користите веб-пребарувач или скрепер за податоци (по можност увоз. io) да извлече корисни информации од различни портали за вести. Ен-Ен, ББС и други вести може да бидат насочени кон увоз. Ио и Кимоно лабс. Откако содржината е извлечена, можете да ја објавите на вашата веб-страница и на тој начин да ја подобрите рангот на пребарувачот. На пример, ако сакате новински статии за Доналд Трамп, ќе најдете корисни информации за Google News. Една од главните предности на стружење на сајтови за вести е тоа што можете да го направите со било која алатка и воопшто не ви требаат програмски вештини. За стартап, тоа е златна можност да го развијат својот бизнис и да ги изгребаат висококвалитетните податоци Source .

December 22, 2017