Back to Question Center
0

Кои продавач алатки може да ви препорачаме за Амазон клучен збор за истражување?

1 answers:

Пред да ви покажеме неколку добри и користени докажани алатки за истражување на клучни зборови во Амазон, ајде да почнеме со едно парче знаење. За жал, Амазон никогаш не открива какви било конкретни принципи или точни фактори кои се разгледуваат од алгоритмот за рангирање на А9 - исто како и големите пребарувачи, како што се Гугл, Јаху, Бинг итн.Но, еве што можеме да знаеме за сигурно. Според последните практични тестови:

  • Нормализацијата на клучните зборови за Амазон се гледа повторно во игра (барем за момент). Тоа значи дека треба да направите се од себе за да избегнете еднина / множина неправилности или да користите пониски / големи случаи кога е можно, особено кога станува збор за заднинските клучни зборови.
  • Размислете за новопроценето ограничување од 250 карактери за вкупно пребројување на вашите клучни зборови. Се разбира, нема строги ограничувања што треба да ги потврдат службениците на Амазон. Сепак, подобро би било да останете на безбедна страна и да ја земете предвид оваа состојба.

Имајќи го тоа на ум, време е да ви покажам некои од моите тестирани опции за истражување на клучни зборови во Амазон. Еве еден краток преглед на секој од нив кој ќе се користи за време на длабока анализа на пребарувањето за купување. Слободно барем да ги пробате овие. И, се разбира, зависи само од вас да одлучите кој да земе за оптимизација на вашиот производ.

1. Око за клучни зборови - тоа е убава алатка за да ви помогнеме со истражување на клучните зборови во Амазон. Очилата за клучни зборови се обложуваат на својата навистина широка база на податоци што опфаќа повеќе од еден милион различни предлози за клучни зборови поддржани со просечните обемот на пребарување за да може јасно да се идентификува кои од нив потенцијално можат да ги добијат условите за пребарување и што веројатно вреди да се елиминира од вашата главна листа на целните клучни зборови и долго-опашка комбинации.

2. Kparser - оваа онлајн платформа може брзо да го лоцира вашиот примарен сет на клучни зборови кои мора да се освојат и барања за купување. Податоците се повлекуваат заедно врз основа на статистичките податоци за пребарување во живо и најновите пазарни трендови не само на Амазон и eBay, туку и од оригиналното пребарување преку Google и Bing. Единствената лоша работа во врска со Kparser е дека за жал оваа онлајн софтверска платформа е понудена под платен пристап на располагање стои стои единствено.

3. Клучен збор Киви - е уште една добра Амазон клучен збор алатка за истражување, која е особено корист за добивање подлабоко разбирање на намери на вашите клиенти. Користете ја неговата широка база на податоци формирана со сеопфатни податоци за вашата целна публика, нејзините главни параметри и општите купувачки чувства - собрани директно од самиот Амазон, како и трговски трендови на Google и профилите на YouTube.

4. Asin Key - е последната истражувачка платформа за клучни зборови, која би сакала да ви покажам денес. Меѓу најсилните страни, овој прирачник за онлајн сервис има широк спектар на поединечно приспособени тарифни опции понудени за линија на различни алатки. Истражете ги можностите за клучни зборови за истражување со следните вградени рамки: Амазон производ котација SEO алатка, напредни клучни зборови Tracker, и нејзиниот силен предлог за костим костим. Забелешка, сепак, дека Asin Клучни Амазон клучни зборови истражувачка платформа ќе ви послужи добро само ако веќе имаш барем основно разбирање на оптимизација и главните принципи на e-commerce пребарување ранг алгоритам Source .

December 22, 2017