Back to Question Center
0

Дали има некои малку познати факти за рангирање на Амазон кои би можеле да го попречат мојот успех?

1 answers:

Да, знам неколку малку познати факти за рангирање на Амазон, кои премногу често цртаат линија помеѓу прекрасен успех во бизнисот и комплетен неуспех на преполн пазар. Мислам прилично честа ситуација кога може да ги користите главните целни клучни зборови за оптимизација на вашиот производ не е целосно правилно. Или, на пример, кога всушност не успевате да го напишете целиот производ, оптимизирајте го вистинскиот начин, особено преку најспецифичните полиња насочени кон клучни зборови. Сите работи што се земаат заедно не само што може да ве спречат да го добиете тоа заслужено рангирање на Амазон, но, всушност, може да ве чини вистински веб сообраќај, и на крајот - нето продажбата таму. Значи, подолу ќе ви ги покажам главните стапици за да ги избегнете, или барем брзо да добиете сѐ што е прилагодено, така што секој потенцијален негативен ефект за вашиот ранг на Амазон ќе биде минимизиран.

Факт 1: Алгоритмот А9 за Амазон гледа на полето за клучни зборови

Премногу продавачи на Амазон веруваат дека ставањето на истите клучни зборови во нивните наслови на производи и Полевите за клучни зборови во заднината се МОРА. Но, сите тие се ужасно погрешни. Зошто? Едноставно поради тоа што внатрешниот алгоритам на Амазон дава точно совпаѓање на секој поединечен клучен збор кој се наоѓа во насловот на вашиот производ или на друго место во полето за клучни зборови - со оние кои се внесени во полето за пребарување од живите купувачи. И оние кои се запознаени со оптимизација знаат добро: користењето на дупликати е навистина позитивна работа, навистина.

Факт 2: Насловите на производот и полето за клучни зборови имаат еднаква тежина

Тоа е нашироко видена измама кога луѓето секако даваат поголема тежина, особено на насловот на производот, а било кое друго поле или дел во нивниот список на производи. Но, вистината е дека насловот ознаки навистина имаат повеќе тежина - се разбира, кога забележани во очите на пребарувачот на Google. И ова не мора да значи дека истото мора да биде точно за рангирањето на Амазон. Оние кои претпоставуваат дека се исти за оптимизација на производи на Амазон се неточни.

Факт 3: Долго-опашка фрази нема да направат за клучни полиња

Ајде да се соочиме со тоа - Амазон A9 алгоритам за пребарување рангирање алгоритам никогаш не бара фраза натпревар. Всушност, таа работи со комбинирање само на поединечни зборови, така што нема потреба да го губите вашиот простор за котација на производот со внесување на повторени зборови. Наместо тоа, подобро е само да се ослободите од какви било дупликати и да ги ставите останатите клучни зборови во чист и јасен, логички редослед. Со тоа, ќе имате сигурно поголема простор за лоцирање на вашите други клучни клучни зборови.

Факт 4: Произлегуваат, комори и плурали се мачат

А9 Амазон не е причина за потег. Мислам на ситуацијата кога може да се земе корен збор и едноставно да додадете различни крајни вариации кон неа. На пример, "исхрана", "диети", "исхраната" и така натаму. Значи, секоја од овие варијации на клучни зборови ќе се смета како друг поим за пребарување. Што се однесува до запирки и веројатно други средства за интерпункција - Амазон едноставно ги игнорира сите. Затоа нема потреба да губите време за какви било манипулации таму - тие едноставно немаат ефект кон вашиот ранг на Амазон Source .

December 22, 2017