Back to Question Center
0

Semalt: Кои се најдобрите програмски јазици за да се извади страница?

1 answers:

Веб-стружење, исто така познато како екстракција на податоци и веб-берба, е техника на вадење податоци од различни локации. Веб стружење софтвер пристап на интернет или преку веб прелистувачот или преку протокол за пренос на хипертекст. Веб стружење обично се спроведува со помош на автоматски ботови или веб-роботи. Тие се движат низ различни веб-страници, собираат податоци и се извлекуваат според потребите на корисниците. Содржината на веб-страницата е анализирана, реформирана и пребарувана, додека податоците се копираат во табеларни пресметки, откако се целосно обработени во согласност со упатствата.

Веб-страница е изградена со текстуални јазици за означување, како што се HTML, Python и XHTML. Таа содржи богатство на информации и е наменета за луѓето, а не за веб-стружење ботови. Сепак, различни алатки за гребење можат да ги прочитаат овие страници како луѓето и да добијат корисни информации во формите на CSV или JSON.

Дали Пајтон е најдобар веб-стружење јазик?

Пајтон е во основа програмски јазик кој нуди "школка" за да ги изгреба податоците во форма на обичен текст. Тоа им помага на корисниците да извлечат информации од различни веб-страници. Пајтон е корисен кога дигиталните продавачи или програмери одлучуваат рачно да ги гребат податоците. Со овој јазик, лесно можеме да ја внесеме линијата на кодови и да видиме како податоците се чистат. Сепак, Пајтон не е најдобар веб-стружење јазик.

Пајтон има стотици корисни опции дизајнирани да го спасат нашето време. На пример, тој е познат меѓу академските и експертите за истражување на податоците. Пајтон ни олеснува пребарување на корисни податоци и академски трудови преку интернет. Но, кога станува збор за веб стружење, Пајтон не е толку ефикасен како C + + и PHP. Пајтон е најпознат по својата вградена поддршка и зачувува податоци во заеднички формати, како што се JSON и CSV.

Најдобрите програмски јазици за веб-стружење:

Сега е јасно дека Python не е најдобриот јазик за веб-стружење. Наместо тоа, многу програмери и податоци научници претпочитаат C + +, јазол. js и PHP над Python.

Јазол. js:

Добро е во стружење и индексирање на различни локации. Јазол. js е погоден за динамични веб-страници и поддржува распределени индексирање на интернет. Овој јазик е корисен за стружење на податоци од основни и напредни веб-страници.

C ++:

C ++ нуди одлични перформанси и е рентабилна. Овој јазик е далеку подобар од Пајтон и обезбедува квалитетни резултати. Сепак, не се препорачува на претпријатијата поради неговите комплицирани кодови.

PHP:

PHP е најдобриот јазик за веб-стружење. За разлика од Python и C ++, PHP не создава проблеми додека закажува задачи и стружење содржина од различни веб-страници. Тоа е како сеопфатна и се справува со најголемиот дел од веб-пребарувачките и проектите за извлекување податоци на интернет. Увоз. io и Kimono Labs се двете моќни алатки за обработка на податоци врз основа на PHP. Тие имаат одлични карактеристики и може да изгребат голем број веб-страници за еден час или два. За жал, Прекрасната супа и гребенот (кои се базираат на Python) не даваат никаква поддршка како алатки за извлекување на податоци базирани на PHP.

Сега е јасно дека сите програмски јазици имаат свои предности и недостатоци. PHP, сепак, е далеку подобар од Пајтон и е најдобриот веб-стружечки јазик. Таа обезбедува подобри услови за корисниците и лесно може да се справи со големи проекти Source .

December 22, 2017