Back to Question Center
0

Како да се подобри Амазон производ листата на најдобар можен начин?

1 answers:

Сметајќи дека Амазон е во суштина огромен пребарувач кој се занимава главно со производи кои се продаваат, треба да знаете како да ја подобрите страната со производот на Amazon со вистинската оптимизација за вашите главни целни клучни зборови. И подолу ќе ви покажам како да ја подобрите листата на производи на Амазон според нејзините главни делови, како што се Наслов на производот, Точки на куршуми, Опис на производот, како и слики на производи. На крајот на краиштата, да се најдете меѓу врвните релевантни резултати од пребарувањето таму. Значи, да видиме како да ја подобриме оптимизацијата на вашата Амазон за клучни зборови на најдобар можен начин.

Како да се подобри Амазон производ оглас

Пред било што друго, ајде да почнеме со некои основни разбирање на клучни зборови и нивната вистинска употреба под целокупниот процес на оптимизација таму. Значи, ако сакате да видите поголем веб сообраќај повлечен кон вашиот производ листи, тогаш ќе мора да го подобрите вашиот профил на Амазон и нејзините главни делови - конечно да уживате во повисоките рангирања што се гледаат меѓу најдобрите продавачи кои веќе имаат преземено водство таму. Од една страна, твоите тековни пребарувања ќе се одвиваат добро - исто како и реалните продажни перформанси на вашата продавница за испорака. Од друга страна, сепак, може да доминира на пазарот со некои навистина необични описи кои се добро оптимизирани за вашите главни целни клучни зборови и долги опашки за пребарување фрази што ги користат вистинските купувачи. Па, тоа е еден вид парадокс - ако се рангирате повисоко, ќе се најдете побрзо и продадете повеќе. Или обратно - кога ќе се најде побрзо, ќе продавате повеќе, и ќе се рангирате повисоко по сите. Подолу ќе ја исчистам мистеријата и ќе ви покажам како да го подобрите списокот на производи на Амазон според неговите главни делови.

Креирање на наслов на производ

Секој од поединечните клучни зборови пронајдени во вашата наслов на производ се пребаруваат самостојно. Тоа значи дека со користење на било која клучни зборови или фрази за пребарување со долга опашка постојано - како во насловот на производот, така и на други места на страната на производот - се препорачува да се избегнува по секоја цена. Додека создавате наслов на производ, не заборавајте да ги ставите вашите главни клучни зборови во редоследот на нивниот опаѓачки редослед. На тој начин, никогаш не претерувајте со тоа, се разбира, освен ако не сакате да го презаситете со клучните зборови и направете повеќе штета отколку добро.

Оптимизирање на листа на куршуми и производ Опис

Пред сè, осигурајте се да ги избегнете следниве најчести грешки со вашите точки на куршуми и оптимизација на производи:

  • Не вклучувајте ги целосно неточни или дури и погрешни информации намерно - на пример, само за да имате точно пребарување со совпаѓање по име на бренд или било кој друг натпреварувачки.
  • Избегнувајте создавање премногу долга листа на куршуми или прекумерно долготрајни описи на производи спакувани со многу непотребни / дуплирани информации.
  • Никогаш не пробувајте да ги пренасочите вашите посетители на друга веб-страница (i. e. , не се обидувајте да користите било кој трети лица, точно производител или отворено промотивни податоци таму) Source .
December 22, 2017