Back to Question Center
0

Скреткување на податоците објаснето од Semalt

1 answers:

WebHarvy е популарна . Таа автоматски извлекува податоци од различни веб-страници и ја зачувува содржината во посакуваните формати. Со WebHarvy, може да ги избришете податоците од веб-страниците за технологија, списанија, вести, портали и e-commerce сајтови. WebHarvy содржи богатство на напредни функции кои ни овозможуваат лесно да ги собираме податоците од тешки локации - logiciel de fiche de paie gratuit pour mac. Некои од неговите најистакнати карактеристики се опишани подолу.

1. WebHarvy ги отстранува сликите и видеата:

Со WebHarvy, можете лесно да ги извлекувате податоците од вашите омилени слики и видеа. Оваа алатка прво ја идентификува природата на сликата и ја раскинува според вашите барања. Тоа главно ги отстранува информациите од PNG и JPG датотеки, но исто така можете да извлечете податоци од PDF документи.

2. WebHarvy ја организира вашата веб содржина:

Друга посебна карактеристика на WebHarvy е тоа што ја организира вашата веб-содржина и ви помага да го објавите веднаш. Вие само треба да конфигурирате неколку шаблони, и WebHarvy ќе ја преземе содржината на вашиот хард диск за офлајн употреба. WebHarvy е погоден за луѓе кои немаат програмски вештини и сакаат да ги воспостават своите бизниси.

3. Моќен веб-пребарувач:

За разлика од другите обични алатки за обработка на податоци, WebHarvy ги индексира вашите веб-страници и ви помага да ги подобрите ранговите на пребарувачот на вашиот веб-сајт. Можете исто така да креирате онлајн формулари за резервации и формулари за пребарување со оваа алатка. Покрај тоа, WebHarvy ќе бара клучни зборови за вас и ќе ги изгреба вашите податоци без да ги наруши долгите опашки и клучните кратки опашки.

4. WebHarvy извлекува податоци од динамички веб-страници:

Повеќето веб скреперни не можат да извлечат податоци од динамички веб-страници и оставаат многу грешки во резултатите. Но WebHarvy ги поправа сите грешки и правописни грешки од излезот. Таа ги собира податоците од AJAX веб-страниците и ги презема директно на вашиот хард диск.

5. WebHarvy извезува податоци во различни формати:

Со WebHarvy, можете да извезувате податоци во Excel, CSV, XML, JSON, SQL Server, Oracle, MySQL и OleDB. Покрај тоа, оваа алатка може да извезува податоци во Excel 2003 и Excel 2007. Податоците автоматски се зачувуваат во посакуван формат.

6. WebHarvy обезбедува заштита од спам:

Со WebHarvy, можете да ја осигурате вашата безбедност и приватност на интернет. Оваа алатка не обработува податоци од малициозни веб-страници и им обезбедува целосна заштита од спам за своите корисници.

7. Распоред на вашите веб-стружење сесии:

Со WebHarvy, можете да планирате вашите веб scraping сесии и може да одлучи колку страници сакате да се изгрее за еден час. Оваа алатка може да изгребат до 10.000 веб страни за 30 минути и може да преземе стотици веб-стружење проекти дневно.

8. Длабока интеграција со API:

Оваа веб-алатка за стругање има отворен API, којшто помага да се креираат и модифицираат проектите за стругање на веб. Можете да ги прилагодите своите поставки и да извлечете податоци користејќи единствен API или повеќе API-и.

9. WebHarvy открива дупликати податоци:

Со WebHarvy, можете да откриете дупликат содржина и веднаш да се ослободите од него. Важно е вебмастерот да објави квалитетна содржина за подобро рангирање на пребарувачот. WebHarvy е автоматизирана алатка која ги детектира дупликатите податоци и веднаш го поправа, што ја олеснува работата.

10. WebHarvy - пријателска алатка за оптимизација:

Со WebHarvy, можете да ги изгребате податоците од мета таговите, сликите, внатрешните и надворешните врски и атрибутите на тагот. Тоа е SEO-пријателски алатка која помага да се подобри пребарувач рангирање на вашиот сајт.

December 22, 2017