Back to Question Center
0

Како да доминира Амазон продажбата ранг листа?

1 answers:

Амазон е најголемиот портал за е-трговија во светот. Секој ден милиони луѓе купуваат на оваа платформа, зголемувајќи го приходот на поединечни продавачи и вкупната добивка на Амазон. Подигањето на вашиот Амазон продажбата ранг на листата на резултати од пребарување може значително да ја зголеми вашата видливост на брендот и зголемување на приходите. Веројатно најдобар начин да се подобри пласман на продажбата е да се продаваат најдобри производи во својата класа по разумна цена. Покрај тоа, вашите производи секогаш треба да бидат на залиха. Други фактори на рангирање, како што се одличното искуство за пребарување, брза испорака и испорака зависи само од вас. Овие основи ќе служат како најодржливи методи за силно присуство на Амазон.

Сепак, надвор од примарната мерна станица, има уште неколку предлози за кои треба да се запознаете. Во оваа статија, ќе разговараат за методите што треба да ги обидете да ја оптимизирате вашата стратегија за подигнување на продажбата.

Практични начини да доминираат Амазон продажни ранг листа

  • вие би сакале да ја зголемите продажбата на Амазон, совршена варијанта ќе биде да користите дополнителни извори на сообраќај како што се занимаваат заедниците. Постојат многу форумски заедници за купувачите на Амазон кои ги оценуваат договорите и им даваат на другите совети каде и кога можат да направат добар договор. Таквите членови на заедницата се исклучително добри во наоѓање на најдобрите работи за разумна цена. Овие момци ќе најдат грешки во цените, какви било промоции и можности. Не губи шанса да продавате повеќе и да станете член на една од популарните заедници за зделки. Бидете сигурни дека вашите попусти се доволно значајни за да ги направите договорите купувачите да ги забележат. Ако вашите производи се со висок квалитет и имаат добра цена, ќе бидете во можност да забележите значителен и брз продажен скок.

Како што веројатно сте забележале, најдобро продаваните производи секогаш се ставаат на страницата со резултати од TOP на Amazon. Тоа може да се објасни со примарната цел на Амазон да го зголеми приходите. Значи, колку подобро вашите резултати се продаваат, толку поголем ќе се појавите во резултатите од пребарувањето, што потоа ќе доведе до поголема продажба. Според правилата за рангирање на Амазон со алгоритми, местото на секој производ во резултатите од пребарувањето се пресметува по термин. Значи, дури и ако вашата ставка е рангирана високо во рамките на вашата категорија, тоа не значи дека ќе биде ставен на TOP на Амазон пребарување на сродни термини.

За промена на оваа ситуација и позитивно влијае на вашиот Амазон продажбата ранг на листата на резултати од пребарување, треба да се користи практични начини да се пробие на продажбата ранг. Да разгледаме некои од нив.

Клучниот аспект на вашата кампања за оптимизација на Амазон е истражување на клучни зборови. Треба да најдете соодветни и долги опашки клучни зборови, кои купувачите ги користат за да го пронајдете токму вашиот производ. Можете да ги добиете овие податоци со помош на Amazon Sales Central програмата или Amazon Retail Analytics. Покрај тоа, можно е да се користат Google Trends за податоци за веб пребарување како слаб прокси, доколку е потребно. Откако ќе направите листа на релевантни услови за пребарување, потребно е да истражувате на Амазон за вашите обемни термини. Пронајдете го производот на страница со резултати од пребарувањето, кликнете на страницата за детали и купувајте ја. Направете го тоа одново и одново додека не ги забележите првите подобрувања. Ефектот од оваа стратегија ќе зависи од бројни фактори, како што се структурата на трошоците на производот, договор со преговарање со Амазон. итн.

  • Купони на моќност на добавувачи

Може да се најдат Амазон еквивалент на често продавани предмети на Амазонски купони. Тоа може да послужи како корисно средство за промоција за многу различни причини. Купоните за добавувачи на енергија се популарни меѓу потрошувачите. Затоа тие можат позитивно да влијаат врз вашата промоција на брендот и рангирање на продажбата. Можете да се соочите со нив во Златна кутија или во продавниците за зделки. Постојат неколку тотални купони за да можете да ја подобрите вашата изложеност на бренд дури и со нула брзина на продажба.

Едноставно е да ги користите и да управувате со нив како што можете сами да создадете купони за снабдување на продавачот во центарот на продавачот. Покрај тоа, можете да имате целосна контрола врз вашето буџетирање. Купоните се исклучуваат штом буџетот е исцрпен. Уште една придобивка е тоа што купоните со моќ на продавачот не бараат значителни инвестиции. Можете да ги финансирате попустите и да платите надомест за откуп.

  • Персонална мрежа

За да ја зголемите продажбата и да го подобрите рангирањето на производот на Амазон листа на резултати за пребарување,. Колку повеќе се занимава имаш, толку поголема ќе се рангирате во пребарувањето на Амазон. Значи, можете да го зголемите рангирањето на продажбата со добивање поголема продажба. Прво, можете да ги вклучите вашите пријатели и роднини за да ги купите вашите работи. Вие исто така може да потрошите некои пари сами на предметите и само да ги дадете за луѓето. Со тоа, ќе добиете топка тркалање.

  • Социјалните медиуми и блогирањето

Социјалните медиуми платформи може да послужат како дополнителни извори на сообраќај за вашите производи од Амазон. Затоа, креирајте ги вашите сметки на популарните социјални платформи како Фејсбук, Инстаграм, Твитер и Pinterest. Овие страници треба да ги прикажуваат вашите производи и да ги ангажираат корисниците да ги купат. Бидете сигурни дека ќе ставите линк до вашата листа на Амазон во насловот на страницата. Треба редовно да ги ажурирате информациите на вашите медиумски сметки за да ја одржите активноста на следбеникот.

Разумно е да се создаде редовна блог посветен на вашите производи. Направете себе си препознатлив експерт со создавање на возбудливи и истражувачки базирани содржини. Покрај тоа, можете да ги оставите вашите коментари на други сродни блогови или форуми за дискусија. На ефикасен начин за подобрување на вашата марка на свеста е гостин објавување. За да го зачувате вашето време на личното лансирање на блог и промоција, можете да соработувате со иако влијателни лица во рамките на вашата лажат.

Уште еден креативен начин да ја проширите својата видливост на брендот е да добиете публицитет за вашите производи од Амазон. Можете да креирате соопштенија или статии и да ги испраќате до новинските организации во рамките на вашата пазарна лажат. Ако имате контакти со медиумски канали како што се телевизија, весници итн. , можете да ги замолите да ги прикажат вашите производи. Во спротивно, можете да платите за рекламирање на вашите производи во онлајн-медиумите со линк до страната на Амазон Source .

December 22, 2017