Back to Question Center
0

Semalt понуди да се разгледа најдобар Слободен софтвер за стружење на софтвер

1 answers:

Постојат различни начини да добивате податоци од блогови и сајтови,. Некои од техниките за обработка на податоци се погодни за програмери и претпријатија, додека други се наменети за не-програмери и хонорарни преведувачи. Веб стружењето е сложена техника која ги претвора неструктурираните податоци во структурирани информации. Се имплементира само кога користиме сигурен и автентичен софтвер и алатки. Следниве алатки комуницираат со сајтови и прикажуваат корисни податоци во организирана форма.

1. Прекрасна супа:

Оваа библиотека на Python е дизајнирана за стружење на XML и HTML датотеки. Лесно е да се инсталира убава супа ако користите Ubuntu или Debian систем.

2. Увоз. Ио:

Увоз. Ио е бесплатна алатка за стружење на мрежи што ни овозможува да ги изгребаме податоците од двете сложени и едноставни локации и ја организираме во базата на податоци. Најдобар е познат по својот модерен и пријателски интерфејс.

3. Mozenda:

Mozenda е уште една корисна и неверојатна web scraping програма која ни олеснува да ги изгребаме податоците и да ја фатиме содржината од повеќе локации. Таа доаѓа и во бесплатни и платени верзии.

4. ParseHub:

ParseHub е визуелна алатка за стругање на веб која помага да ги избрише и текстот и сликите. Можете да ја користите оваа програма за да добиете податоци од вести, патни портали и онлајн продавници.

5. Octoparse:

Octoparse е алатка за стругање на веб-страници на клиентот за Windows. Таа може да ги претвори неструктурираните податоци во организирана форма без потреба од кодови. Тоа е добро за програмери и програмери.

6. CrawlMonster:

CrawlMonster е одлична веб-стружење програма која служи и како скреперна и веб-роботот. Тоа е широко користени од експерти SEO и ви овозможува да ги скенирате веб-страниците на подобар начин.

7. Коннотират:

Connotate е автоматска алатка за стругање на веб. Вие само треба да побарате консултации и да дадете некои примери за тоа како сакате вашите податоци да бидат извлечени.

8. Заедничка индексирање:

Вообичаената индексирање ни дава корисни сетови на податоци кои може да се користат за индексирање на нашите веб-страници. Исто така, содржи сурови податоци и извлечени метаподатоци за подобрување на рангот на пребарувачот на вашиот сајт.

9. Кроули:

Кроули е автоматска услуга за стругање и извлекување податоци што може да ги избрише повеќе локации, претворајќи ги нивните сурови податоци во структурирана форма. Можете да ги добиете резултатите во JSON и CSV формати.

10. Content Grabber:

Content Grabber е еден од најмоќните веб-стружење софтвер. Овозможува пригодно креирање на автономни веб-стружења.

11. Дифбот:

Дифбот е и алатка за скраткување на податоци и веб-роботот. Ги претвора вашите веб-страници во API-и, давајќи ви најдобри можни резултати.

12. Dexi. Io:

Dexi. Ио е идеален за професионалци и новодојденци. Оваа веб-програма за стружење на облак ги автоматизира вашите податоци и ги добива посакуваните резултати во рок од неколку минути. Таа доаѓа и во бесплатни и премиум верзии и може да се справи со вклучите Javascript датотеки.

13. Студио за стругање податоци:

Студио за собирање податоци ги собира податоците од HTML, XML, PDF документи, како и повеќе веб-страници. Во моментов е достапен само за Windows корисници.

14. FMiner:

FMiner е дизајнер на визуелни дијаграми и веб-стружење софтвер кој ви овозможува да се изгради проекти со својата опција макро снимање.

15. Grabby:

Grabby е онлајн веб-стругање услуга која може да се користи за гребење на податоци од е-мејл адреси и веб-страници. Тоа е програма базирана на прелистувач која не бара инсталација за да ги направат работите Source .

December 22, 2017