Back to Question Center
0

Semalt: Најдобра база на податоци за зачувување на податоците од веб-гребење

1 answers:

Postgres е база на податоци што се користи за складирање на големи множества податоци од веб-рударството и стружење. Неодамна, Postgres објави вградена карактеристика позната како JSONB, каде што "B" претставува бинарна. Ако поднесете структурирани податоци кои можат да бидат претставени како JSON (JavaScript Object Notation), Postgres ги анализира податоците и ги зачувува множествата на податоци во бинарен формат. Ако вашата стружечка кампања е базирана на JSON, Postgres е најдобриот пакет на податоци за разгледување.

Дали Postgres се справува со кинескиот текст?

Некои веб-администратори поставуваат прашања во врска со тоа дали Postgres се справува со кинески текстови. Одговорот на ова прашање е голем да. Кога креирате база на податоци, вашата апликација и драјверот на базата на податоци се два фактори кои се многу важни. Postgres е web scraping база на податоци која работи со Unicode поддршка. Во процесот на генерирање на вашата база на податоци Postgres, размислете за специфицирање на UTF-8 кодирањето.

Postgres JSONB наспроти. NoSQL база на податоци

NOSQL е бесплатна и лесна за употреба база на податоци која ги складира податоците во отворена форма. На пример, ако извлекувате податоци на финансиските пазари, треба да бидете внимателни за начинот на чување на податоците. Тука доаѓа проблемот. NoSQL база на податоци не опфаќа проверки на структурата на податоците. Ако го пропуштите овој чекор, завршувате со податоци во нечитливи формати.

Postgres, од друга страна, им овозможува на блогерите и на пазарот да користат опција за интегритет на податоците. Postgres, веб-стругање база на податоци продавници, извлечени податоци во бинарни формати. Оваа база на податоци ги поддржува верзиите HSTORE и JSON.

Postgres перформанси

Postgres е база на податоци со највисока изведба која се користи за складирање на огромни количини на податоци извлечени на различни јазици. Оваа база на податоци е наменета за пребарување и филтрирање на резултатите. Postgres JSONB исто така е познат по управувањето со некои јазични знаци како кинески. Други функционалности на Postgres вклучуваат:

  • Екстракција на податоци со целосно карактерна поддршка;
  • Брзо извршување на задачи за филтрирање и пребарување;
  • Чување на добро структурирани податоци извлечени од HTML таговите;
  • Преземање податоци од места за гребење и складирање во читливи формати;

Зошто Postgres JSONB?

Корисна база на податоци треба да ги оптимизира индексите и да ги класифицира податоците во повеќе множества на податоци во реално време. Не дозволувајте одложувањата и временските периоди да влијаат на проектот за гребење. Postgres користи генетски кластери за да ги сруши податоците во различни бази на податоци за лесно пребарување.

Складирањето на податоци не е за време на одговорот и временските тајмиња. Ажурирачкиот аспект ги зема сите. Користете кластери за да вчитате под-ставки и оневозможете индексирање додека не завршите пакување на вашите податоци. Ова им помага на клиентите да вчитуваат повеќе множества на податоци одеднаш.

Индексирањето на заедничка ставка никогаш не било толку лесно. Со Postgres веб стругање база на податоци, можете брзо да индексираат заедничка работа со класификација на субјектот во друг ред и поврзување на рекорд со целосен странски клуч. Индексирајте го цел број за странски клуч за да ги добиете резултатите.

Дали ги преплетувате двата документи и традиционалните структури на табели кога складирате големи множества на податоци? Нема потреба да се грижите за ова. Дозволете го Postgres JSON B да работи за вас. Со Postgres веб стругање база на податоци, не е потребно повторно парсирање Source .

December 22, 2017