Back to Question Center
0

Кој е најдобар начин за заработка на надворешни линкови за оптимизација?

1 answers:

Ајде да се соочиме со тоа - градење на надворешни линкови за оптимизација е една од клучните компоненти што може да се вози на вашиот веб-сајт или блог за подобра изложеност во онлајн пребарување. Но, пред да почнете, размислете за оваа грда вистина за нивно градење во оптимизација на сајтови. Значи, бидете сигурни дека сте подготвени со следните основи пред да може разумно да продолжи со заработуваат надворешни линкови за оптимизација:

 • Треба да имате вашата веб-страница или блог добро оптимизиран на техничко ниво.
 • Треба да се изгради солидна архитектура.
 • Треба да го вложите своето време и напор во чисто уникатна содржина која обезбедува вредност.

Еве некои од најдобрите начини да заработите надворешни линкови за оптимизација:

1. Изберете ја алатката за проверка на вистинската врска, како што се Semalt Analyzer, Screaming Frog SEO Spider, Moz Site Open Explorer - Ги тестирав во пракса за неколку веб-сајтови и блогови. Добро работи на одредување на сите технички грешки кои можат да влијаат на доброто корисничко искуство според следниве модели:

 • Брзина на вчитување на страната.
 • Мобилен одговорен веб дизајн и корисничко искуство.
 • Дуплирачка содржина на веб-страница, како и дупликат метаподатоци.
 • 302 пренасочува и пренасочува синџири.
 • 404 грешки и останатите канонски грешки.
 • Погрешна употреба на надворешни линкови и директиви за оптимизација (e. g. , noindex, nofollow).

2. Се фокусира на потребите на корисникот, наместо само да манипулира со алгоритмот за рангирање на Google. Мислам тука дека вашата содржина мора да донесе вистинска вредност и ве молам на корисникот. На тој начин, инвестирајќи го своето време и напор во изградбата на надворешните линкови за оптимизација - заработувајќи ги природно со вашата содржина - осигурајте се дека немате барем следниве проблеми:

 • Вашата содржина не успева да го задоволи вистински корисник (премногу долги или досадни текстови, коишто едвај ќе се жалат на главните потреби на живите бараат).
 • Застарена содржина (запомнете - вашата веб-страница или блог се очекува да игра убаво со него и да му помогне на корисникот повеќе од вашите лажат конкуренти).
 • Не е доволно детално истражување на податоци (се разбира, има многу авторитет може да биде во ред да се најдете на врвот на пребарувањето на Google, но сепак дефинитивно не е доволно да се победи).
 • Недостаток на читливост и личност (размислете за креирање на сопствени студии на случај, привлечни табеларни пресметки, инфографики и други вредни содржини кои се привлечни за вашата целна публика).
  Слаба визуелна привлечност (го олеснува читањето со точки на куршуми, фини наслови и описни списоци, користете само подносливи блокови текстуални текстови, релевантни наслови и слики, како и визуелно привлечни фонтови и монтирање позадини).

3. Единствениот начин да заработите надворешни линкови за SEO органски е градење на односи. Ајде да се соочиме со тоа - вашата веб-страница или блог не е далечен остров разделен од океанските води. Само добро изградените врски и здрави односи може да доведат до заработка на помоќни линкови и ширење на Интернет. Да имаат корист од процесот што се одвива на речиси само-управуван начин, разгледајте го следново:

 • Давањето многу од вашата содржина може да ви овозможи не само да добиете повеќе линкови кои упатуваат кон вашата веб-страница или блог за возврат, туку ќе помогне на вашата веб-страница или блог генерира повеќе води, акции, следи, итн.
 • Воспоставување тесни и заемно корисни односи со индустријата влијатели и врвни блогери. Никогаш не се ограничувајте на тоа досадно и често бескорисно охрабрување преку ладни пораки.
 • Пишување на некои добро осмислени и чисто релевантни коментари на врвни посетени блогови или најпопуларните веб-страници во вашата бизнис-индустрија или пазарна ниша.
 • Вклучување на вашиот веб-сајт или блог во прилично заслужува еден, вреди да се добијат оние вредни линкови сигурно. Мислам дека можете да направите услуга со свои статии, мислења или вредно блогирање на гости на некои најжешките или најбарани теми - само за да ја промовирате вашата содржина природно и да станат видливи за што повеќе заинтересирани корисници на интернет.

За заклучок, запомнете дека вашата крајна цел е да уживате во безброј коментари и акции преку популарните социјални медиуми - само неколку часа по објавувањето на најновите ажурирања, свеж дел од содржината или сосема нов производ или услуга. Значи, препорачувам да се вклучите во широк предмет на промоција на содржини за вашето идно истражување. Тоа секогаш ќе се исплати, сигурен сум Source .

December 22, 2017