Back to Question Center
0

Semalt: веб-стружење со убава супа

1 answers:

Денес постојат многу начини на кои луѓето можат да извлечат податоци од различни веб страни. Многу веб-сајтови, како што се Google и Facebook, обезбедуваат API-и кои веб-пребарувачите можат да ги користат за да имаат пристап до сите релевантни информации што ги сакаат. Но, не сите веб-страници се опремени со API-и, бидејќи можеби не сакаат нивните читатели да соберат какви било информации од нив или затоа што не се опремени со напредна технологија. Но, што може веб скреперни да направат во вакви случаи? Како можат да извлечат податоци ако одредени веб-страници не користат API? Вистината е дека тие всушност можат да изгребаат веб-страници на многу начини.

Користете Google Docs за подобри резултати

Со користење на Google Docs, тие всушност можат да донесат сите информации што им се потребни. Тие можат да го применат скоро на секој програмски јазик, како што е Пајтон. Python е многу моќен програмски јазик, кој е лесен за користење и им овозможува на програмерите да го поврзат нивниот проект со реалниот свет. Тоа им овозможува на своите корисници да изразат разни концепти во помалку линии на код што други програмски јазици, како Јава.

Прекрасна супа (Пајтон библиотека): неверојатна алатка за брзи задачи

Библиотеката Питон овозможува брз пресврт на веб-стружење проекти и нуди многу библиотеки да извршат одредена задача. На пример, BeautifulSoup е лесна алатка за брзи задачи, како извлекување на различни податоци, како листи, контакти, табели и повеќе. Всушност, BeautifulSoup им нуди на своите корисници неколку едноставни и ефективни методи за навигација, пребарување и менување на одредени податоци. За, на пример, зазема документ од HTML и го парсира, создавајќи соодветна структура во меморијата. Покрај тоа, тој автоматски ги конвертира сите пристигнати документи во Уникод, така што корисниците не мора да размислуваат за завршетоци.

Карактеристики на убава супа

Корисниците можат да инсталираат оваа ефикасна алатка за вадење во Windows и Linux системи. Потоа, тие можат да се движат и да научат како едноставно да го користат системот. Тие можат да ги видат сите неопходни примери за да добијат идеја за тоа како ќе го користат овој систем. Овие примери можат да им помогнат подобро да го разберат системот. Тоа е практичен водич за подобро запознавање на начинот на кој може да се избришат податоци од различни веб-страници.

Тоа ги прави анализирани податоци да изгледаат како оригиналниот документ. Но, во случај во случаи каде што има некои грешки во одреден документ, убава супа ги открива и им обезбедува на своите корисници разумна структура. Прекрасната супа нуди некои одлични особини, кои даваат имиња на HTML елементи, за да бидат многу поедноставни за корисниците. Веб скреперте треба да се запамети, на пример, дека еден елемент може да има повеќе видови на класи и класа може да се подели во елементи. Секој од овие елементи може да има само еден ID, кој може да се користи само еднаш на страница. Прекрасна супа е одлична програма, која е наменета првенствено за проекти како веб стружење. Таа обезбедува неколку едноставни методи за своите корисници да модифицираат разгледувачко дрво. Оваа јазична програма е развиена на врвот на најдобрите парсеси на Python, како LXML и е прилично флексибилна. Всушност, тој наоѓа заклучени податоци и ги собира сите потребни информации за веб гребење за неколку минути Source .

December 22, 2017