Back to Question Center
0

Semalt: Различни методи за да се изгребе цела веб-страница

1 answers:

Овие денови, направено рачно или со помош на веб стружење програми. Веб алатките за стругање добиваат и ги преземаат вашите страници за гледање, а потоа ги извлекуваат обележаните податоци без да се загрозат квалитетот. Ако барате да изгребате цела веб-страница, мора да усвоите некои стратегии и да се грижите за квалитетот на содржината.

Рачен стругање: Метод на копирање:

Првиот и најпознат метод за да се избрише целата веб-страница е рачно стружење. Ќе морате рачно да копирате и залепите веб-содржина и да ја класифицирате во различни категории. Овој метод се користи од страна на не-програмери, веб-администратори и хонорарни преведувачи за да добијат податоци и да украдат веб содржини во рок од неколку минути. Обично, хакерите ја спроведуваат оваа стратегија и користат разни ботови за рачно избришување на целиот сајт или блог.

Автоматски методи за гребење:

HTML парсирање:

Парсирањето на HTML се врши со JavaScript и ги насочува линеарните и вгнездени HTML страници. Тоа ви помага да изгребете цела страница во рок од два часа. Тој е еден од најбрзите и најточни текстови или методи за екстракција на податоци, што овозможува целосно стружење на двете основни и комплексни локации.

ДОМ Парсирање:

ДОМ или документ објект модел е уште еден ефикасен метод за да се избрише целата веб-страница. Обично се занимава со XML-датотеки и се користи од програмери кои сакаат да добијат длабоки погледи на нивните структурирани податоци. Можете да ги користите парсерите на ДОМ за да добиете јазли кои содржат корисни информации. XPath е моќен парсерот на ДОМ кој го отстранува целиот веб-сајт за вас и може да се интегрира со полноправни прелистувачи како што се Chrome, Internet Explorer и Mozilla. Веб-страниците што се извлекуваат со овој метод треба да содржат динамична содржина за посакуваните резултати.

Вертикална агрегација:

Вертикалната агрегација е најпосакувана од големите брендови и ИТ компаниите. Овој метод се користи за насочување на специфични веб-сајтови и блогови и податоци за жетви, складирање во облак. Создавање и следење на податоци за специфични вертикали може да се направи со овој кул метод. Значи, не треба да се грижите за квалитетот на добиените податоци, бидејќи секогаш е извонреден! XPath или XML Path Language (Јазик за патеки на XPath) е јазик за пребарување кој ги отстранува податоците од вашите XML-документи и комплицирани веб-страници

XPath: .

Бидејќи XML-документите се комплицирани да се справат со, XPath е единствениот начин да се извлечат податоците и да се задржи неговиот квалитет. Оваа техника можете да ја користите заедно со парсирање на DOM и извлекување на податоци од двата блога и од веб-страниците за патување.

Документи на Google:

Можете да ги користите Google Docs како моќна алатка за извлекување и да извлечете податоци од цели веб-страници. Познат е меѓу професионалците и сопствениците на веб-страниците. Овој метод е корисен за оние кои се обидуваат да го избришат целиот сајт или неколку страници за неколку секунди. Вие може или не можете да ја користите опцијата Data Pattern за да го проверите квалитетот на вашите изведени податоци.

Усогласување на текстот:

Тоа е метод за појавување на регуларниот израз кој може да ги извлече целите веб-страници во Python и Perl. Овој метод е познат меѓу програмерите и програмерите и им помага на информации од сложени блогови и вести Source .

December 22, 2017