Back to Question Center
0

Може ли да создадам висококвалитетни линкови без ризик да им наштетат на моите рангирања?

1 answers:

Само доверливи веб-сајтови и блогови со висок PageRank и домен авторитет се вистинските места за изградба на висококвалитетни линкови со. Всушност, пребарувачите ги анализираат овие линкови за да "разберат" колку е реномирана вашата веб-страница и колку реална вредност им ја дава на корисниците. Тоа е причината зошто има профил за врски со органски квалитет за веб-сајт или блог е толку важно, освен ако не сакате тоа да биде прикажано некаде многу далеку од врвните резултати од пребарувањето во SERPs на Google.

Она што го прави органски линк профил

Во исто време, добар органски профил сугерира дека ќе се изгради висококвалитетни линкови само природно и органски. На пример, какви било незгодни, несакани, ниско-квалитетни, манипулативни, комерцијални или разменувачки операции со врски се најомразените од Google. Всушност, ваквите акции едноставно не ги почитуваат главните упатства за веб-администратори, кои се генерално прифатени за развој на веб и целиот концепт за оптимизација на пребарувања на скала. Значи, она што ја прави прилично "легална" врска градење на стратегија која никогаш не би се признати како повреда? Се што ви треба е само да изградите висококвалитетни линкови без да аплицирате за оние веќе споменати слабо или манипулативни шеми кои не се валидирани од главните пребарувачи. Само да ги направите работите да се случат природно.

Бидете добри

Да се ​​свртиме до точка. Кој е најпрепознатливиот пристап за изградбата на квалитетни врски? Верувам дека се што треба да се чувствуваш безбедно е само да се оддалечиш од "темната страна". Никогаш немој да се обратите за оптимизација за оптимизација или оптимизација на Black-Hat оптимизација, кои имаат за цел да ги измамат или манипулираат со тој софистициран алгоритам кој го користи Google за да се одреди ранг-позицијата на секоја веб-страница во SERPs. На тој начин, нема да има простор за оправдување за наметнување на вашиот веб-сајт или блог со казната за рангирање на Google.

Поттикнување на квалитетно поврзување со содржината на квалитетот

Направете ја вашата содржина да служи како корисен механизам за изградба на висококвалитетни линкови на најдобар природен можен начин. Веројатно тоа ќе биде крајно најбезбедниот начин за градба на органски линкови без ризик да наштети на вашиот ранг. Запомнете - секогаш можете да добиете многу повеќе од редовната содржина на страницата - се што ви треба е само за да бидете сигурни дека тоа е уникатно, релевантно и дава вистинска вредност на вашата целна публика. На тој начин, ќе можете да продолжите со заработка на линкови, води, претплати, акции и споменувања. Во исто време, ќе се утврдиш себеси како авторитетен лидер во индустријата, во услови на стекнување уште поголема тежина со вашата веб-страница или блог - од аспект на вашите интересни посетители, како и од самите пребарувачи.

Конечно, тука се и некои куршум поени за да почнете да се движите на вистинскиот пат. На тој начин, можете да изградите висококвалитетни линкови за SEO цели и да се чувствувате безбедни од самиот почеток:

  • Осигурајте се дека вашата содржина не само што им нуди висока вредност на вистинските луѓе, туку ја дава на одреден точка на патување на корисникот. Тоа е време да се сетам на основите на добар стар дигитален маркетинг, нели?).
  • Бидете мудро да креирате силно онлајн присуство за вашата веб-страница. Вклучете се во заинтересираните заедници и креирајте неколку главни бизнис профили за да ги дистрибуирате своите најдобри дела за социјалните медиуми.
  • Размислете за преобликување дел од вашата содржина со обичен текст. Запомнете, се што ви треба за да започнете чисто природно поврзување - да ја добиете вашата содржина вредна за споделување, спомнување и добивање врски со. Направете го тоа да се случи на речиси само-управувано начин - преработи некои ангажирање и вредни парчиња на содржината во нешто дефинитивно привлечен и око-фаќање, како што се различни инфографика, практични табеларни пресметки, како и сите други средства за функционална визуелизација на податоци. Тоа навистина функционира за градење врски, покрај најбезбедниот можен начин Source .
December 22, 2017