Back to Question Center
0

Можете ли да ми помогнете да го одберете вистинскиот тракер за клучни зборови во Амазон за да го преземе водството на пазарот?

1 answers:

Без оглед на индустријата или категоријата на производи во кои се продавате, треба да ги одржувате вашите страници со производи добро оптимизирани за да имате поголеми шанси успешно да го завршите зголемениот број на продажни договори. Додека Амазон е веројатно најголемиот светски трговски и малопродажен малопродажен пазар, веќе имате премногу работа, премногу за следење и премногу за подобрување таму. Значи, како да управувате со сите оние кои одземаат многу време, а понекогаш и навистина трудоинтензивни? Еве токму кога Академијата за следење на клучни зборови во Амазон и конкурентските алатки за истражување стапуваат во игра.

Се разбира, не постои краен софтвер или онлајн рамка за да стори сé што е за вас на само-управувано начин. Но, следните алатки за следење на клучни зборови на Амазон и корисни софтверски помагала можат да ги направат работите многу полесно. Најмалку оние кои се однесуваат на детално истражување на клучни зборови и вреден конкурентен увид, што е толку неопходен за да се преживее на тој навистина загрозен и високо конкурентен пазар.

Топ 3 Амазон алатки за следење на клучни зборови

Планер на Google за клучни зборови

Сериозно, препорачувам да ја искористам оваа стара алатка за истражување на клучни зборови од светот гигант за пребарување како идеално решение за kickstart да продолжи со сеопфатно истражување на клучни зборови, управувано од вистинскиот пат од самиот почеток. Мислам дека и покрај овој стандарден прирачник не е специјално прилагоден за продажба на Амазон, сепак е исклучително корисен за добивање голема слика за потенцијално победни комбинации за пребарување што ги користат вистинските купувачи низ целиот свет, како и основно разбирање за релативните томови за пребарување и сегашното ниво на конкуренција, особено за вашите прецизно насочени клучни фрази со долга опашка.

Забележете дека планерот на Google за клучни зборови е само првиот чекор на патот кон преземање на предност на пазарот. Тоа значи дека подоцна ќе треба да ја изберете вашата сопственост на алатката за следење на клучни зборови на Амазон под никакви околности - само за да избегнете заблуда со прилично искривениот збир на податоци повлечени од премногу различни извори кои не мора да имаат силна намера за купување.

FreshKey

Иако следната Амазон алатка за следење на клучни зборови не е достапна бесплатно (чини околу 20 долари месечно), тоа дефинитивно се исплаќа , сигурно. Алатката за предлози за FreshKey за клучни зборови може да стане убаво место за конечно да се продолжи со повеќе целни идеи за клучни зборови, корисни и далекусежни варијации, клучни зборови со долги опашки на LSI, како и навистина корисна категоризација - далеку подалеку од оригиналниот концепт на Search Engine Optimization. Наместо да се ограничувате само со една основна алатка или да намачкате пари за било какви напредни и затоа платени опции, препорачувам да го обидам FreshKey како речиси неограничен извор на добивање на клучни зборови и навистина корисна работа кога станува збор за елиминирање на потенцијално негативни термини за пребарување како и да се осакатува вашиот ранг потенцијал на Амазон.

Soovle

Последна Амазон алатка за следење на клучни зборови за денес е Soovle, бесплатна и лесна за користење решение неопходно за одржување на вашите листи на производи секогаш актуелни, без да потрошите премногу време за рачно истражување. Истражете ги најбараните барања за производи што ги користат живите купувачи кои прават секојдневни купувања не само со Амазон, туку и од другите популарни платформи за трговија, како eBay или Alibaba продавница. Уште повеќе - овој онлајн помошник може да ги покаже своите најсилни страни, особено кога станува збор за КОЛЕКТИВНО напад на огромна количина на ветувачки идеи за клучни зборови и експериментирање со врвни популарни комбинации на пребарување што ги користат живите корисници на повеќе главни пребарувачи Source .

December 22, 2017