Back to Question Center
0

Што треба да се има на ум додека градење на релевантни линкови за врвни вршење оптимизација?

1 answers:

Нема потреба да се каже дека градење на релевантни линкови за оптимизација на вистински начин има некои скриени работи да се има на ум од страна на секој почетник вебмастерот и сопственикот на сајтот. Тоа е точно, главно поради тоа што целиот процес на создавање на чисто релевантни линкови кои никогаш нема да го повредат вашиот рејтинг има многу чекори и страни. И премногу често се држат настрана од збрканите работи, докажува дека е многу поголем предизвик отколку што повеќето од нас можат да размислуваат. Тоа е причината зошто подолу ќе ви покажам некои од најчестите стапици за квалитетно поврзување на зградата. Знајте што треба да се избегнува по секоја цена - или барем да се фиксира веднаш веднаш откако ќе ги детектирате на вашата веб-страница или блог. Мислам, секоја од следните грешки лесно може да ги претворат дури и вашите најдобри релевантни линкови во бескорисни парчиња ѓубре - скоро за кратко време. Што повеќе - кога станува збор за крајности, само еден "токсичен" линк може неповратно да влијае на долготрајните перформанси на оптимизација на подолг рок.

Очигледни грешки

Подобро да имате барем краток поглед овде. Не прескокнувајте ги овие очигледни грешки - само запрашајте се дали навистина имате се што е во место, а вашиот веб-сајт или блог никогаш нема да биде поврзан со:

  • сите веб-сајтови или блогови со лоша или сомнителна репутација (да не ги спомнуваме оние што веќе се забранети за индексот на Google);
  • ирелевантни нишани извори, или било какви места кои имаат некакви односи со повеќето спамирани индустрии, како што се прељуба, коцкање или аптека;
  • извори на трети страни кои изгледаат исто како и стандардните веб-сајтови, блогови или форуми, но имаат тони навидум релевантни линкови во нивните сопствени линкови или нудат за продажба и / или размена.

Сè што треба да се објасни таму, како што аплицирате за било која од наведените опции, најверојатно ќе предизвикате оштетување на Вашата моментална пребарувачка рејтинг, наместо да уживате во мерливи подобрувања за вашата стратегија во SEO во размер. Откако ќе ги направиме дури и очигледните работи беспрекорно јасни, подолу, ќе наведам неколку најверојатно најопасни, но сепак честопати потценети грешки. Кога станува збор за градење на релевантни линкови, тука е она што вообичаено ја убива играта:

  • Погрешен текст за прицврстување

и не ги употребувајте во упад во темнина. Силно препорачувам да се разбудите подлабоко во предметот, бидејќи само солидни комерцијални котви, кои изгледаат природно, навистина можат да ги засилат вашите конверзии. Грдата вистина е дека сосема погрешно или делумно погрешно текстуално прицврстување може да ви претвори совршено фини и релевантни линкови во вистинската причина за рангирање, па дури и рачна казна.

  • Неправилна употреба на DoFollow / NoFollow атрибути

Исто како и претходниот, повеќе длабинска студија. Се разбира, само DoFollow линкови всушност може да ги задоволи потребите на оптимизација на скала. Во исто време - ако манипулирате или само малку претерувате со нив - сè ќе биде најверојатно да заврши со подеднакво сериозни последици.

Ајде да се соочиме со тоа - дури и ако имате убава среќа со откривање на многу добри и сигурни извори вредни за изградување

  • врски со, никогаш не треба да брзате - само да ги користите сите нови можности во рок од неколку часа или за преку ноќ. И секое нагло зголемување - или во врската квалитет или квантитет - дефинитивно не е нешто со кое треба да се пофали. Запомни, градење на релевантни линкови кои ќе ви служи постојано со нивните најдобри перформанси во оптимизација - е за сите рамнотежа Source . Никогаш немојте да се двоумите да се запрашате уште еднаш: Дали сè изгледа целосно природно? Дали сте потрошиле доволно време да ги одбирате вистинските извори? Дали сте сигурни дека сè за линкови е на место и направено само за јасна цел?

December 22, 2017