Back to Question Center
0

Како да креирате релевантен профил на повратни врски?

1 answers:

Постојат многу заблуди во врска градење индустрија која е сосема обичен за дигитален маркетинг индустрија. Без разлика на тоа колку години искуство имате во оваа сфера, никогаш нема да знаете како Google го прифаќа вашиот сајт и што ќе го направи следниот пребарувач. Само програмери и веб-администратори на Google можат да го знаат тоа сигурно. Ние само треба да ги користиме податоците што ги имаме и нашето искуство да влијаат на рангот на нашиот сајт.


Постојат многу редовни изјави и релативно нови идеи за профили на backlink и линкови. Дозволете ни да разговараме за најчестите од нив:

"Rel = nofollow" линкови не даваат никаква вредност

"Rel = nofollow" е специјална ознака за заднинско поврзување која им кажува на ботови за пребарување да не индексираат такви линкови и не поминува никаков линк сок преку нив. Постојат многу дебати за вредноста на nofollow линковите. Некои веб-администратори тврдат дека нема потреба да се креираат такви врски, додека други тврдат дека вредноста на backlinks може да се потцени. На мое мислење, нема јасен одговор на ова прашање, бидејќи нивната вредност може да зависи. Овие Влезни линкови не придонесуваат како самостојни парчиња. На пример, ако започнеме веб-страница и го збогатуваме со бројот на врвни врски PR "nofollow". Како резултат на тоа, нема да забележите ненадеен пораст на сообраќајната статистика. Претпоставувам дека Google прави добра работа за разбирање на "nofollow" врската во однос.

Сепак, вреди да се спомене некои области каде nofollow врски имаат големо влијание врз рангирање на сајт и целокупната веб-страница на власта. Овие области вклучуваат прекумерно оптимизирани веб-страници, профили за backlink кои вклучуваат врски "nofollow" и кога сидровите текстови се над-оптимизирани. Сите следниве области имаат чудни профили за backlink. Може да биде предизвикана од голем број различни причини како спам активности или приклучни програми.

Користам nofollow линкови во мојата пракса, обидувајќи се да ги добијам од висококвалитетни веб извори во форма на коментари на блогот, линкови, уреднички пласмани и други техники за градење врски. Како резултат на тоа, постигнав добри квалитетни врски со ознака "rel = nofollow. "Овие врски донесоа повеќе од 100% зголемување на рангирањето на клучни зборови.

Тоа е причината зошто можам да кажам дека nofollow линкови може да донесе вредност на вашиот сајт. Сепак, важно е како тие се добиени. Квалитетни органски nofollow линкови совршено работат за балансирање на стапки на прекумерно оптимизирани врски.

Дали квалитетот е важен?

Ако ми го прашав ова прашање веднаш после последната ажурирање на Google Penguin, јас би те погледнал смешно, бидејќи во тоа време сите само ги погледнале квалитетот врски. Сепак, со текот на времето, акцентот е променет. Денес, бројни веб-сајтови се надминат други веб извори иако тие имаат помалку квалитетни врски и едноставно имаат безбројни спам-врски од страниците што упатуваат. Тоа е причината зошто сајтови со повеќе линкови може да имаат предност во однос на други, со неколку квалитетни Влезни линкови. Во претходните години, видовме огромна корелација со бројот на линкови, а не само квалитетот на нив, кои влијаат на најголемите пазарни ниши играчи во ТОП позиции.

Покрај тоа, може да звучи чудно, но сепак, има многу врски од ист домен може да ви помогне, а Google дури и го фаворизира. Вие не ризикувате да добиете казни, па дури и да имате корист од тоа. Покрај тоа, вкупниот број на надворешни линкови може да придонесе за вашата оптимизација напори, како што е голем корелација ранг фактор. Веб-администраторите, исто така, ја нарекуваат оваа врска зграда феномени "врската брзина Source . "

December 22, 2017