Back to Question Center
0

Како да се добие PR9 dofollow линкови во краток период?

1 answers:

За да го направите вашиот бизнис видлив на Google, треба да се рангирате на 1 или барем на 2-та страница со резултати од пребарувањето. Тоа е доста тешко да им помогнам на вашиот сајт до TOP на Google SERP како конкуренција во сите пазарни ниши е висока. Два значајни аспекти кои можат да направат вашиот онлајн бизнис просперитетна се оптимизација и контекстуално рекламирање. Додека рекламите со плаќаат за клик можат да се појават премногу скапи за некои бизниси, оптимизацијата на пребарувачот може да се направи со минимални трошоци. Сепак, вреди да се спомене дека треба да ги знаете сите аспекти и идеи за оптимизација, како и стапици и трикови за да креирате кампања за оптимизација за победа. За среќа, постојат многу блогови за оптимизација, како овој, специјално дизајнирани да го направат вашиот социјален настап посилен.

Оваа статија е посветена на темата на градење на PR9 dofollow линкови. Ќе научите како вредни линкови до вашиот бизнис и кои авторитативни веб-извори и социјални платформи може да ги користите за да изградите најрелевантни и квалитетни дојдовни линкови до вашиот сајт.

Зошто треба да градите линкови на PR9 веб-извори?

Популарни социјални мрежи како Фејсбук, Твитер и LinkedIn имаат висок PageRank што е одлично за вашата листа на оптимизација. Овие платформи се најдобри места каде што треба да се спомене вашиот сајт. Создавањето линкови до вашиот блог од извори на веб-страници PR9 веројатно позитивно ќе влијае на позицијата на вашиот сајт во Google. Затоа е паметна идеја да ги искористите нивните високи чинови за ваша корист, упатувајќи се назад кон вашиот блог од нив. Ако сето тоа е направено правилно, ќе добиете повеќе овластувања од пребарувачите и повисок ранг.

Постојат два можни видови на линкови можете да ги добиете од високи ПР веб-страници - dofollow и nofollow. Dofollow линкови поседуваат вредност на вашите сајтови, како тие пренос на линк сок. Пребарувачите ги забележуваат сигналите што доаѓаат од авторитетни извори преку линкови и даваат на вашиот сајт повисок ранг. Линковите со тагот "nofollow" не можат да се забележат од ботови за пребарување и да донесат нула вредност на зголемувањето на рангот на вашиот сајт. Во HTML, dofollow е стандардниот код за врски. Потребно е додавање на ништо посебно за веб-страниците URL. Напротив, на линковите од nofollow потребна е посебна команда која покажува дека врската не треба да се брои во ранг.

Како да се добие PR9 dofollow линкови?

Најлесен начин да се создаде висок ПР линкови е да направите коментари или да креирате страница со профили. Но, пред сè, треба да направите истражување и да ги разгледате рангираните статистики на веб-изворите поврзани со лажат и да разгледате каков вид на сообраќај ќе го донесат на вашиот сајт.

Дозволете ни да погледнеме една од најпопуларните високи ПР социјални мрежи, кои ќе донесат квалитетен линк сок на вашиот сајт.

  • Фејсбук

Треба да ја креирате вашата деловна страница на Фејсбук, а потоа одете во "Додај статичен HTML до страница" врска и оставете ја вашата официјална URL адреса тука. Потоа треба да го најдете копчето "Измени" и да ја отстраните датотеката, индекс. html. Во овој дел треба да ја додадете вашата веб-изворна врска во следниов формат: Вашето име на блог . За да го завршите процесот на креирање на backfink на Facebook, треба да кликнете на копчето "Save and Publish".

  • Скопје

Креирање на DoFollow линкови на LinkedIn е речиси иста како и на Фејсбук. Треба да ја креирате вашата деловна сметка и во делот "Лични информации" ја вклучувате вашата постојана backfink. Другите линкови што може да ги изградите на оваа платформа ќе бидат nofollow Source .

December 22, 2017