Back to Question Center
0

Дали има некој краен пристап да се искачи мојот PageRank со линкови?

1 answers:

Постојат неколку моментално валидни стратегии кои можат да се користат за да се подигне веројатно секој PageRank на секој веб-сајт или блог со линкови. И пред да почнеме, ајде да се соочиме со тоа - не може буквално да "зголемете" вашиот постоечки PageRank со линкови, без разлика колку е тешко или добро наместено тие можат да бидат. Се разбира, вашиот профил на backlink е еден од главните фактори кои се од најголема важност кога станува збор за мерливо влијание кое конечно го одредува рангирањето на страниците на вашиот веб-сајт. Меѓу другите фактори кои ги разгледуваат главните пребарувачи како Google, се следните: самите себе, главните целни клучни зборови, уникатната квалитетна содржина и останатите својства на вебсајт кои се помалку одлучувачки во оптимизација. Враќање во точка - тоа е само невозможно веднаш да го подобрите вашиот PageRank со линкови. Но, задачата е сеуште остварлива, со оглед на тоа дека сте подготвени и подготвени да работат со трпеливост на вашата целокупна долгорочна стратегија. Подолу се веројатно повеќето разумни пристапи за поврзување на зградата што потенцијално може да придонесе за рангирање на повисоки страници во Google.

И дозволете ми да ви го дадам последниот збор на претпазливост - никогаш не се обидувајте да го зголемите PageRank со автоматизација на линкови. Значи, тука е она што треба да се разгледа прво и основно:

Се фокусира повеќе на квалитетот, а не на количеството

Основниот концепт кој го прави лавовскиот дел од оптимизација за стратегии се обложува на квалитет само. Стави едноставно, глобалната цел на SEO е да се постигне стабилен и долготраен резултат за онлајн промоција на SERPs. За жал, премногу блогери и почетници веб-администратори се соочуваат со стандарден проблем со градење врски. Мислам многу често тие даваат приоритет на квантитет, во очајна надеж дека намалувањето на огромен пакет на линкови таму ќе го направи нивниот вкупен ранг растат. Но, тие се ужасно погрешно, бидејќи има низок квалитет или ирелевантни врски не е само бескорисна за цели на оптимизација. Всушност, постојат големи шанси да се заработи тешка категорија на пласман, наместо напредок. Во најлош случај, сè може да заврши и со трајна забрана за пребарување.

Линк во рамките на вашата групна или деловна индустрија

Никогаш не ја прават оваа ужасна грешка, како што минав пред многу години. Всушност, јас се обидов да одам погрешен начин да добијам линкови до мојот блог - само поврзувајќи се со секоја навидум сигурна веб-локација што ја најдов да се занимавам со. Со тоа, повеќето од моите новосоздадени линкови не успеаја да бидат чисто релевантни - далеку не сите беа создадени во рамките на правото лажат. Како резултат на тоа, бев потроши огромно оптоварување на време и напор - само за да се фрустрирам што нема вистински добивки во PageRank од линкови. Затоа, пред да се вклучам во коментари и предметни дискусии, јас силно препорачувам да имате двојна проверка дека целните извори се целосно посветени на вашата лажат или ќе останат во рамките на истата деловна индустрија.

Се справи со истражување на клучни зборови за да се задржи сидра ефикасни

Па, нема потреба да се каже дека содржината е крал. Се за оптимизација е буквално тркалање околу правото избор на клучни зборови и соодветна семантичка анализа. Истото важи и за секое backlink во профилот на вашиот веб-сајт, или тоа е сидро текст за да биде попрецизен. За жал, истиот пристап за справување со детално истражување на клучни зборови премногу често се занемарува. Затоа, размислете за пишување на вашите врски како внимателно - барем користејќи AdWords или други пософистицирани алатки за истражување на клучни зборови. На тој начин, ќе се уверите во врска со погрешно поврзување поради недостаток на неговата популарност во потрагата. Само осигурајте се дека сте актуелни и следете ги сите поголеми трендови за пребарување и семантички особености. Запомнете, два навидум слични сидро текстови можат да обезбедат врска со апсолутно нееднаков потенцијал за генерирање на сообраќај, а со тоа трајно влијаат на PageRank на сопствени начини Source .

December 22, 2017