Back to Question Center
0

Како да креирате dofollow линкови на правилен начин?

1 answers:

Линкови се од суштинско значење за било кој онлајн бизниси. Веб-администраторите се прилично вознемирени да добиваат линкови до нивните веб-страници, бидејќи можат да придонесат за напорите за оптимизација и да се подигне ранг на веб-страницата. Во овој контекст на последните ажурирања на пласман на Google, сопствениците на веб-страниците се плашат да создадат линкови со низок квалитет, бидејќи може да предизвика опаѓање на рангирањето и други подрачја на санкција на Google. Тоа е причината зошто сите веб-администратори се во потрага по високи ПР веб извори за да се изградат линкови на нив. Бројот на такви авторитативни веб-извори е ограничен, и тешко е да се добијат можности за градење на врски од нив. Меѓутоа, ако е невозможно за вашата компанија да воспостави деловни односи со високи ПР веб-страници, тоа не е причина да се вклучите во техники на зграда за спам линк. Наместо тоа, треба да барате други покомплицирани начини да направите врвни ПР линкови. Во оваа статија, ќе разговараат за тоа како да добиете линкови од PR10 сајт Википедија.


Со текот на годините, Википедија стана голем проблем за повеќето продавачи, бидејќи е речиси невозможно да го надмине овој извор на Google. Сепак, овој вечен конкурент може да донесе корист за вашиот бизнис во форма на квалитетни дојдовни врски. Википедија може да се користи од страна на маркетинг на содржината за да им помага со оптимизација на пребарувачи и да придонесе за мисијата на најголемиот изворен образовен извор во светот.

Луѓето често погрешно ја разбираат улогата на линкови на Википедија. Повеќето од нив мислат дека е доволно да се додаде нивната врска со делот "надворешни врски" ако содржината е релевантна за нивната индустрија на веб-страница. Сепак, во реалноста, воопшто не дава никаков ефект. Ако имате паметен пристап за додавање на вашите линкови до Википедија, тоа ќе ви донесе многу позитивни резултати. Напротив, може да предизвика многу проблеми, вклучувајќи го и додавањето на вашиот домен во спам и забранет од Википедија.

Во оваа статија, ќе споделам со вас некои најдобри практики на Википедија линкови. Значи, ако се направи правилно, тоа сепак може да биде голема корист за вашиот сајт оптимизација на сајтови.

Како се менуваат линковите на Википедија во текот на последната деценија?

Википедија беше лансирана во 2001 година како најголем образовен веб-извор во светот. Во тоа време линкови купување и други spammy врската градежни техники не беа толку популарни. Затоа беше дозволено сите да создадат линкови на Википедија. Меѓутоа, со големото засилување на Википедија и нејзините линкови, веб-администраторите брзо се свртеле кон ефектот на оптимизација. Од тоа време, Википедија го смени ставот за создавање на backlinks на своите страници. За да се спречат масовните напади против спам и прекршување на насоките на Гугл, Википедија дозволува да се стават само nofollow линкови кои не пренесуваат никаков сок од врски. Покрај тоа, Википедија создава листа со заднина со цел да ги блокира домените за кои сметаат дека спам.

Иако нема повратни врски имаат помал ефект врз оптимизација отколку dofollow, Викинтовите линкови сè уште се некои од најбараните на дигиталниот пазар. Тоа може да се објасни со висок PageRank на овој извор и правилен став на Google кон врските од овој извор Source .

December 22, 2017