Back to Question Center
0

Како да се добијат релевантни линкови на лесни начини?

1 answers:

Можеби сте слушнале од нашите претходни написи за значењето на градење на врската за оптимизација на веб-страниците. Линкови се од клучно значење за оптимизација поради бројот на различни фактори - тие ја подобруваат видливоста на веб-страницата на страницата со резултати од пребарувањето; тие се подигне веб-сајтот орган во очите на Google; тие создаваат постојан проток на сообраќај кон веб-страница и ја зголемуваат репутацијата на доменот. Значи, ако сакате да создадете силен линк профил за да го максимизирате сообраќајот на вашиот пребарувач, потребна ви е добра стратегија за backlink која работи за вас.


Да речеме некои зборови за улогата на линкови во процесот на оптимизација. Линкови се едноставен концепт - кога некој домен поврзува со вас, таа надворешна врска се смета за backlink. Клучната улога во градењето на врските игра квалитет на изворната форма каде што доаѓа линк. Пребарувачите го оценуваат квалитетот на backlink според бројот на одредени критериуми кои вклучуваат авторитет на доменот, бројот и квалитетот на надворешните врски што упатуваат на овој домен, релевантноста на содржината на поврзаниот еден веб извор и така натаму. Ако сите овие критериуми покажуваат позитивен резултат, веб-извор ќе добие повисок ранг.

Секоја backlink дава одредена сума на врската сок врз основа на нејзината репутација, историја и авторитет во одредена пазарна ниша. Соодветно на тоа, линкови од висококвалитетни PR 9 или 10 извори на веб-сајтови се поефикасни од ниско-квалитетни линкови од спам-филијали веб-сајтови кои не поседуваат никаква вредност за корисниците.

Со сето она што рече, ако сакате да се рангирате на страницата со резултати од пребарувањето на Google, треба да стекнете релевантни и квалитетни линкови од високи ПР веб-страници.

Во оваа статија, ќе разговараат за неколку незгодни начини како да се добие квалитет на линкови лесно. Се надевам дека овие техники ќе ви помогнат да го рангирате вашиот сајт за вашите целни термини за пребарување. Значи, да ги погледнеме овие техники за градење врски.

Лесни начини да добивате линкови до вашата страница

  • Рекоа за нас

Со пишување на квалитетни препораки, можност за збогатување на вашиот backlink профил со релевантни линкови од авторитетни сајтови. Секогаш кога ќе купите некои производи или услуги што вреди да ви заслужат, можете да оставите сведоштво на веб-страницата на продавачот. Сведоштва најчесто ќе имаат линк до вашиот сајт во рамките на нив за да докажат дека тестаментот е органски создаден. Тоа ќе ви помогне да добиете лесни линкови до вашиот сајт без да потрошите некој цент. Ако тие се стави nofollow линк до вашиот тестамент, можете да ги замолите да ги менувате на dofollow врска во живо.

  • RSS директориуми

Можете да најдете бројни RSS-директориуми низ мрежата што им овозможуваат на корисниците да истражуваат различни блогови, форуми или веб-извори на различни теми. Тоа е совршена можност за која било веб-страница да добие бесплатна backfink од еден од овие релевантни директориуми. Сè што ви треба е да го поднесете вашиот RSS feed за овие директориуми. Можете да го направите или рачно, или автоматски. Ако сакате автоматски да го направите тоа, можете да користите програма која се вика Fast RSS Submitter. Оваа програма ќе ви помогне да го поднесете вашиот домен до над 100 RSS директориуми автоматски, заштедувајќи многу време и напори Source .

December 22, 2017