Back to Question Center
0

Колку линкови ви требаат за да ја подобрите видливоста на вашиот сајт?

1 answers:

Од гледна точка на оптимизација, процесот на генерирање на линкови служи за градење на хиперлинкови од други веб извори на сопствени начини преку различни начини на поврзување на врски, како што се објавување на блог, коментари на линкови, соопштенија за печатот и сл.Сите овие активности служат за да обезбедат кредибилитет на вашата марка и да ја подигне својата репутација на домен во вашата индустрија. Пребарувачите предвид линкови кои укажуваат на вашиот сајт како дигитални гласови и поголем износ на гласовите што ги имате, толку поголем вашиот сајт ќе биде на SERP.

Сепак, во реалноста не сите гласови се еднакви. Постојат многу спамирани техники кои служат за да ги измамат пребарувачите и да добијат повисок ранг со сè уште низок квалитет. Меѓутоа, времињата, кога едноставно можете да изградите многу ниско-квалитетни линиски врски околу вашиот домен, нема. Денес, Google и другите големи пребарувачи активно се борат против измамнички активности за градење на врски, како што се врската земјоделство, вртење статии и спам блогови коментари. Неодамна, Google го воспостави новиот алгоритам за рангирање според кој сите ниско-квалитетни линкови треба да се отстранат. Во спротивно, веб-извор може да биде деиндексира од Google или да добие санкции што ќе доведат до опаѓање на рејтингот. Затоа, во денешно време квалитетот на влезните линкови е ценет повисок од нивното количество. Тоа значи дека треба да проверите авторитет и релевантност на изворот кој ви го поврзал линкот.


Кога станува збор за PageRank за вашиот веб извор, тоа се определува од рангирањето на линковите кои доаѓаат на вашиот сајт. Тоа значи дека ако сте поврзани со веб-страници со низок ПР, вашиот сопствен PageRank нема да расте.

Тоа е причината зошто една квалитетна backlink од релевантните високи ПР веб-сајтот ќе чини повисоки од илјадници ниско-квалитетни. Ниските ранг линкови користени од непрофесионални оптимизација провајдери, стекнати од измамнички врската градежни активности, не се само негативно влијае на вашата веб-страница SEO, но, исто така, уништи вашиот корпоративен имиџ и репутација.

Вредни линкови од веб-сајтови поврзани со лажат со висок PageRank ќе го направат вашиот бизнис попросперитетен и ќе им помогне на пребарувачите за дешифрирање на она што е вашиот сајт.

Колку линкови треба да се рангираат високо во Google?

Нема смисла да се постави ова прашање како одговор на тоа ќе зависи од вашата индустрија и возраста на брендот. Една домен има потреба од само неколку висококвалитетни линкови за да се рангира високо на страната со резултати од пребарувањето, додека другиот домен треба бројни влезни линкови за да го подигнат својот авторитет и да ја подобрат репутацијата. Се разбира, постојат многу други сигнали за рангирање кои придонесуваат за позицијата на веб-страницата во резултатите од пребарувањето.

Кои се најдобрите линкови?

Најдобар тип на линкови се органски надворешни врски. Тие доаѓаат на вашата страница без ваша желба и стекнуваат кога не очекувате. Овие линкови се стекнати од релевантни и популарни блогови или веб-страници кои високо ја оценуваат вашата содржина и одлучуваат да го споделат со своите читатели. Како по правило, овие видови на линкови се добиваат од релевантни веб-извори и донесуваат многу сообраќај кон поврзано место.

Сепак, тешко е да се добијат органски врски од доверлив веб-сајтови во вашата пазарна лажат. Вашиот веб-извор треба да поседува голема вредност за корисниците и да има голема репутација за да добие шанса да ги добијат влезните линкови од индустриските лидери Source .

December 22, 2017