Back to Question Center
0

Дали е можно да се купат GOV линкови?

1 answers:

Кога станува збор за најмоќните линкови од владините веб-страници и страниците на блогот, тука е едно нешто што треба да го разберете прво и основно. Работата е дека навистина не можете да купите GOV линкови, можете само да ги заработите. Тоа е причината зошто подолу ќе ви го покажам процесот на заработка на овие вредни линкови на неколку докажани начини кои неодамна ги тестирав за мојата сопствена веб-страница. И тоа би било дефинитивно задача одземаат многу време, треба да признаам. Но, сè уште сакате да уживате во нивниот моќен авторитет, нели? Значи, еве како можете да купите GOV линкови - инвестирате само вашето време и напор во една од следниве: коментирање на блогови на владата, пишување за владина институција или некои сродни тела, интервјуирање агенција или член на заедницата, градење страница за ресурси, како и храбро ласкање за да се добие дека заслуженото линкови за возврат. Значи, ајде да го разгледаме секој случај што може да ви овозможи да ви помогне да купите GOV линкови - плаќајќи со вашиот труд за тоа.

Коментирање на владините блогови

Оставањето коментари за dot GOV блогови е меѓу најчестите начини за заработка на владините линкови. Слично како коментирање на друго место на интернет, задачата не е толку едноставна како што може да изгледа на прв поглед. Работата е дека лавовскиот дел на поврзани веб-страници не е дозволено за коментирање, или барем се многу веројатно да се понудат само не-следат линкови. Значи, ќе морате да потрошите многу време за да ги пронајдете вистинските кандидати за добивање коментари за врски. Тоа би била најпредизвикувачка задача тука.

Пишување за институцијата или поврзаното тело

Обработи повеќе внимание на вашата веб-страница или блог - напишете одлична статија за владината институција или поврзаното тело. Можете исто така да пишувате за политичар - интервјуирање член на агенција, или голем влијателен фактор во заедницата, исто така, е докажан начин за зграпчување на некои линкови. На пример, создавање ниша статија или дискусија во енергетскиот сектор би била добро формирана одлука за оние кои градат енергетски ефикасни куќи, машини или кои се вклучени во било која друга сојузна и високо релевантна индустрија или лажат. Оние што се занимаваат, на пример, со хемија или фармација можат да најдат совршено совпаѓање со телата за заштита на животната средина или здравствените организации во сопственост на владите.

Агенција за интервјуирање или член на Заедницата

Слично како и претходниот метод, интервјуирањето на политичар или некои блиски поврзани влијатели е исто така убава шанса да заработите линкови од владини сајтови. Сè што ви треба тука е да го известите интервјуираното лице и да имате се што е однапред договорено - пред да започнете да работите на таа вредна статија и конечно да добиете врска назад кон вашата веб-страница или блог. Забелешка: размислете за избор на кој било ново предлог закон што се очекува да влијае на вашиот сопствен онлајн проект или бизнис во целина.

страница за градење на ресурси

Во зависност од нишата, изградбата на ресурс страница понекогаш може да стане навистина паметно решение. Јас некои случаи, на пример со локалниот бизнис, размислуваат да создадат страници за ресурси за да обезбедат практични информации за локалното законодавство или официјалните прописи кои би биле корисни за локалните корисници. Исто така, размислете да станете котирани на некои веќе постоечки страници за ресурси кои обично се во сопственост на многу владини веб-страници.

Задебелување

На крајот на краиштата, ласкањето е скоро секогаш гарантиран и докажан начин за купување на GOV линкови од владините институции. Се што ви треба е да ги пронајдете вистинските точки за болка со највисока актуелна важност и едноставно да ги изговарате со содржината токму она што тие сакаат да го слушнат. Се разбира, мора да имате вистински чувство на курс - и да го промовирате вашето парче содржина колку што е можно упорно Source .

December 22, 2017