Back to Question Center
0

Дали е можно да се создадат квалитетни линкови за неодамна воспоставената веб-страница?

1 answers:

Може да биде доста тешко да се добијат линкови до веб-страница за е-трговија. Сепак, може да се избегне оваа оптимизација техника како што е мора да се за вашиот бизнис успех. Тоа е случај за повеќето онлајн бизниси. Тоа може да биде особено незгодно за веб извори кои немаат блог.

Треба да бидете подготвени дека врската градење процес ќе потрае многу време и напори и покрај фактот дека можете да слушнете за овој процес од различни агенции за пребарување оптимизација. Тие ветуваат дека ќе создадат врвен профил на врски во рок од еден месец по разумна цена. Сепак, треба да разберете дека сè звучи премногу добро за да биде вистина. Во реалноста, потребно е најмалку шест месеци или повеќе во зависност од вашиот бизнис и пазарна ниша.

Во однос на последните последните ажурирања на Google, треба да бидете исклучително внимателни кон квалитетот на линковите што ги креирате. Тие треба да бидат изградени на релевантни за вашата индустрија, добро индексирајќи веб извори. Покрај тоа, треба да проверите дали некоја веб-страница била претходно казнета или не. Креирање на линкови, можете или да ги зајакнете своите позиции на страната со резултати од пребарувањето или да ги ослабнете покажувајќи на Google дека не сте сигурен веб извор.

Овој пост е дизајниран да ги споделите со вас некои од најдобрите врски за градење на стратегии кои работат неверојатно добро за е-трговија веб извори.

Начини да се создадат квалитетни линкови

  • Техниката за движење

Високиот процент на бизниси не успеваат поради бројните различни методи. Сепак, по фактот на нивниот неуспех, нивните врски остануваат достапни. Нивните претходни деловни партнери се уште се поврзуваат со нив, бидејќи тие немаат начин да знаат дека овие бизниси не постојат и рангираат повеќе. Нивните веб-страници сеуште работат, но не поседуваат никаква вредност или сообраќај. Во повеќето случаи, проверувачите на скршени врски не можат да ги најдат.


Имплементација на "метод за движење на мажи", можете да ги користите недостапните страници за ваша корист. Вие може да добиете корист од веб-изворите како Вашите, наоѓајќи ги мртвите веб-страници што ги поврзуваат со нив. Можете да ги замолите овие луѓе да се поврзат назад кон својата веб-страница наместо тоа. Со спроведување на оваа едноставна врска градење техника креирано од Брајан Дин (Backlinko оптимизација блог творец), можете да изградите квалитетни линкови до вашата страница на слободен и органски начин.

  • Бренд споменување зграда линк

Оваа врска градење техника работи прилично едноставна и може да се спроведе од страна на сите онлајн бизниси кои би сакале да создадат квалитетни линкови. Сè што ви треба е да дознаете кои веб извори веќе го споменуваат вашиот бренд и производите што ги продавате, и љубезно побарајте од нив да ја додадат вашата изворна врска кон нивните критики. Сепак, пред да побарате линкови, треба да проверите дали веб изворот може да ви биде одлична можност за градење врски или да не вреди вашето внимание. Друга работа што треба да ја проверите е дека ова споменување е прекинато Source .

December 22, 2017