Back to Question Center
0

Дали е можно да се добијат квалитетни линкови од високи ПР-страници?

1 answers:

Кога креирате линкови за вашиот сајт, треба да обрнете посебно внимание на изворите што ги избирате за оваа намена. Најголемиот износ на веб-администратори и високи оптимисти специјалисти тврдат дека најмоќните линкови кои пренесуваат вреден линк сок доаѓаат од високи ПР веб-страници, како што се Гугл, Јутјуб, Википедија или Фејсбук.

Ние ќе го започнеме овој напис со претпоставка дека веќе имате деловна сметка на Facebook и веб-страница или барем целна страница за вашата компанија.

Значи, како што покажува практиката, сè што ви е потребно за да генерирате многу квалитетен сообраќај околу вашиот сајт е да создадете правилно конфигурирана содржина користејќи соодветни услови за пребарување и да изградите dofollow линкови од високи ПР веб-страници.

Високи ПР сајтови за да добиете квалитетни линкови

Тоа е болна задача да добиете квалитетни линкови од високи домени за авторитет, особено ако неодамна ја започнавте вашата веб-страница. Сепак, не треба да се откажувате, бидејќи има многу незгодни методи за организирање на врски, кои ќе ви помогнат да стигнете до TOP на пребарувачите во краток период.

  • Високи ПР линкови од YouTube

YouTube е популарна медиумска платформа во сопственост на Google. Резултат од овластувањето за домен на овој веб-извор е 10 од 10. Можете да ги добиете висококвалитетните линкови од овој извор, да го поставите вашето видео таму. Сè што ви треба е да креирате детално видео за вашите производи или индустрија воопшто и да го испратите ова видео на веб. После тоа, треба да направите ангажирање на видео опис, вклучувајќи го и URL-то на вашиот сајт во него.

  • Високи ПР линкови од Википедија

Вики е една од најголемите онлајн енциклопедии креирани со помош на волонтери. Овој веб-извор се одликува со авторитет и релевантност. Тоа е причината зошто таа има највисок ранг на Гугл од страна на бројни различни пребарувања Authority score на Википедија е, исто така, 10 од 10. Тоа е совршен извор за зголемување на кредибилитетот и авторитетот на било кој домен дали е нов или долго постоел. Постојат многу начини да се добие висок ПР линкови од овој вреден извор. Меѓутоа, кога станува збор за рачна верификација, работите стануваат покомплицирани. Пред објавување на било кој пост, вистинските луѓе го проверуваат и одобруваат. Тоа е зошто вашите линкови може да се отстранат за време на процесот на рачна верификација.


Сепак, постојат неколку корисни техники кои ќе ви помогнат да добиете моќни линкови од Википедија и покрај некои ограничувања:

  1. Направете нова страница на Википедија, со тоа што не објавувајте ништо на неа. За одреден период оваа страница ќе биде нацрт фаза.
  1. Потоа одберете ја страницата на Вики од некои од помалку популарните пребарувања и залепете ја линкот на страницата таму. Невозможно е да се проверат сите страници, затоа волонтерите од Википедија само ги игнорираат информативните пребарувања кои не се популарни.
  1. Вашата врска ќе се појави во листата на референтни извори.

Вреди да се спомене дека Википедија линкови се не-follow линкови. Затоа врските од овој извор нема да ви донесат сообраќај. Меѓутоа, за да се зголеми кредибилитетот и авторитетот на вашиот веб-извор, препорачливо е да добивате линкови од високи ПР-страници како Википедија Source .

December 22, 2017