Back to Question Center
0

Што треба да знаете за платени врски?

1 answers:

Ако некој ме прашува што е најзначајниот аспект на оптимизација на пребарувачот, ќе одговорам дека тоа е несомнено линкови. Не е важно колку ќе ги добиеш. Работата е дека тие треба да бидат и колку повеќе, толку подобро. Не верувајте на секој кој вели дека врската зграда е мртов. Оваа погрешна изјава се шири од не убедени и неискусни веб-администратори кои неодамна беа казнети од пребарувачите.

Ако вашата примарна онлајн бизнис цел е да се привлечат повеќе насочени органски сообраќај кон вашите веб страни, тогаш треба да се фокусирате на градење повратни врски. Во оваа статија, ние ќе разговараме за тоа како да купите лажни линкови со цел да привлечете води кон вашиот сајт.

Улогата на линкови во онлајн бизнис промоција

Пребарувачите како Google одредуваат вашиот сајт авторитет и репутација според бројот и квалитетот на линкови кои доаѓаат на вашиот сајт од други веб извори. Влезни линкови до вашата страница се нарекуваат и влезни или внатрешни врски. Ако веб извор има многу врски од високо авторитативни PR9 или 10 веб-страници, тогаш тоа најверојатно ќе се рангира на TOP на страницата со резултати од пребарувањето.

Ако сеуште се прашувате за улогата на линкови во вашата онлајн бизнис промоција, дозволете ми да споделам со вас некои основни придобивки од активностите за градење врски:

  • Подобрување на рангирањето на пребарувачот

Ако вашиот веб-сајт е поврзан со висококвалитетни нишани сродни извори или онлајн медиуми, Google ќе го привлече како поодговорно и ќе го даде повисокиот ранг на страницата со резултати од пребарувањето.

  • Висока стапка на индексирање

Ако имате карта на вашата страница, Google ќе индексира која било нова содржина што ја објавувате. Сепак, роботите ќе го анализираат вашиот сајт почесто, ако најдат нови свежи линкови кои укажуваат на тоа. Колку повеќе линкови добивате, толку подобро ќе биде стапката на вашиот индексирање која ќе биде корисна за оптимизација на пребарувачот на вашиот сајт.

  • Референтен сообраќај

Квалитетните линкови можат да донесат голем дел од сообраќај кон вашиот сајт. Овој сообраќај може исто така да влијае на вашиот сајт PageRank и да го подигне вашиот домен авторитет. Покрај тоа, сообраќајот со упатувања обично се претвора во продажба.

Дали треба да купите лажат линкови?

Купување backlink е најбрз начин да се здобијат со нив. Сепак, треба да имате паметен пристап кон овој процес. Треба да бидете свесни дека со купување на врски, ги кршите упатствата на веб-администраторот на Google. Значи, ако немате интелигентен пристап кон купувањето на линкови, најверојатно ќе добиете санкции како деиндекс на линкови, губење на позиции за рангирање и така натаму.

Како што покажува практиката, ризикот е толку голем кога купувате линкови по ниски цени, како на пример 5 долари по линк. Во повеќето случаи, таквите ниски трошоци говорат за нискиот квалитет на веб извор кој го обезбедува за вас. Многу такви spammy веб-сајтови се создадени со единствена цел да купат и продадат влезни линкови. Google може лесно да ги открие таквите страници и да ги казни, и ќе бидете заработени за да ги отфрлите Source .

December 22, 2017