Back to Question Center
0

Кои се начините за привлекување на добри линкови до вашата веб-страница?

1 answers:

Би сакал да ја стартувам оваа статија со кратка дефиниција на backlink за оние кои се нови во оваа тема. Backlink е дојдовен хиперврска од една страна на друга. Како по правило, во текстот се вметнува линк и изгледа како текст за прицврстување. Со кликнување на овој текст, одете на објаснување статија или веб-сајт кој е цитиран во оваа содржина. Таквите врски обично им обезбедуваат на корисниците корисни информации и им помагаат на сопствениците на веб-страниците да ги подобрат своите рангирања на веб-страниците ако сè е направено во право.

Оваа статија е дизајнирана да ве научи како да добиете добри линкови до вашата веб-страница. Би сакал да ве вооружам со алатките кои ви се потребни за да добиете најдобри можни линкови и да го зголемите досегот.

Не сите линкови се подеднакво создадени. Затоа треба да бидете исклучително внимателни кога градите линкови до вашата страница. Како по правило, линкови се користат за две цели. Првиот е да им помогне на веб-страницата да постигне квалитетен линк сок и да се подигне бренд авторитет на интернет. Вториот е намерно да предизвика штета на конкурентни сајтови или ненамерно за вашата.

Како да разликуваме висококвалитетно backlink?

Општо земено, висококвалитетни линкови се оние што доаѓаат од најдобрите веб-страници. Тие се релевантни и етички генерирани. Колку повеќе луѓе се поврзуваат со најдобрите сајтови за квалитет, толку подобро е за рангот на пребарувачот на сајтот. Google ќе ги гледа таквите врски и ќе го награди поврзаното место со повисок ранг и подобра репутација. Токму она што треба да го барате во градењето на врски.

Како и да е, како што веќе споменав, не сите линкови се креираат подеднакво и последователно далеку од сите нив се слично корисни. Тоа е зошто веб-администраторите треба точно да знаат што претставува висококвалитетна backlink.

Да наведеме некои од основните карактеристики на органски, висококвалитетни backlink:

  • релевантни за нишата на промовираната веб-страница;
  • доаѓа од доверлив веб извор;
  • испраќа во сообраќај;
  • правилно вградени во содржината на сајтот;
  • не е платен или реципрочен;
  • не изгледа како реклама;
  • го придонесува вашиот PageRank.

Таквите висококвалитетни врски е тешко да се добијат. Тоа е причината зошто тие се високо ценети од пребарувачите и корисниците. Покрај тоа, треба да ги добиете таквите врски од различни извори, а не 100 линкови од еден висок ПР сајт. Имајте на ум дека Google може едноставно да забележи кога ќе се обидете да го измамат системот.

Кои се наједноставните начини да добиете квалитетни линкови до вашата веб-страница?

Првото нешто што треба да се разбере е дека линкови треба да се изгради, а не купи. Совршената стратегија за градење врски ќе се базира на напорна работа, и тоа е сè. Се разбира, ќе потрошите повеќе време создавајќи врски подеднакво. Сепак, ќе бидете сигурни дека таквите врски ќе ви дадат долгорочни позитивни резултати.

Постојат неколку начини да добиете квалитетни линкови:

  • За да добиете релевантни линкови, можете едноставно да го ставите вашето име и информации за висококвалитетни, човечки изменети именици. Тоа може да биде така што ќе мора да платите за некои од овие директориуми. Сепак, пред да се реши за какви било врски за градење на врски, треба да бидете сигурни дека тоа не е спам веб-сајт.
  • Друга корисна алатка за градење врски е да стане гостин блогер. Соработувајте со блог-ориентираниот блог поврзан со лажат и објавувате некои возбудливи и ангажирани мислења со влезни линкови кои упатуваат на вашиот сајт Source .
December 22, 2017